avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pentru modificare inclinatie asfalt trotuar acces ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pentru modificare inclinatie asfalt trotuar acces garaj trebuie autorizatie de constructie?

1.E obligatorie autorizatia de constructie?
Rampa acces intre trotuar si garaj (de la subsol cladire) are o inclinatie mare si este realizata din beton in 1984. Atunci a fost garaj pentru o Dacie(2ani). In 2010 primaria asfalteaza integral strada din fonduri BERD (carosabil, borduri si trotuare).
Astazi incerc sa accesez garajul dar orice autoturism atinge cu "burta" trotuarul.
Solutia: coborarea nivelului trotuarului la limita proprietatii cu 15cm, limita cu carosabilul se pastreaza. Astfel trotuarul va avea o inclinatie de la carosabil spre proprietate.
2.Daca autorizatia este obligatorie, ea trebuie sa aiba anexe complexe (avize, plan de situatie etc) sau e de ajuns un desen din care sa reiasa modificarea pantei?

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rocco123 , utilizator 13:32, 9 Aprilie 2020
primaria n-o sa va lase. e spatiu public, sunt bani europeni, planul e batut in cuie. solutia e sa va ridicati pardoseala garajului la nivelul trotuarului.
Diferenta de nivel e de 1,5 m intre strada si garaj nu pot ridica rampa din curte deoarece atinge autoturismul tavanul garajului.... O fii un normativ care reglementeaza panta maxima? Totusi casa era construita(inclusiv garajul) cand au proiectat si executat lucrarea pe strada deci trebuia sa vada ca rampa nu e viabiala la noile cote ale strazii...
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
rocco123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu calea de acces proprietate germania vasile2012 vasile2012 Buna seara tuturor! in urma cu un an am cumparat o casa in nordul germaniei.toate bune si frumoase pina in urma cu o luna cand m au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)