avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajate CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajate CIC

Buna ziua,

Pentru angajatele care se întorc din CIC, pe perioada starii de urgență se pote face incetarea contractelor de muncă? Chiar dacă beneficiaza de stimulent sau nu? Am 1 angajată care se întoarce la 1 an si 11 luni, a renuntat la stimulent si ma intereseaza daca poate fi concediata. Si o alta angajată care urmează să se întoarcă din CIC dar beneficiaza de stimulent de insertie. Care este regimul acestor angajate atat pe perioada starii de urgență, cat si dupa.
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
ncoleta.c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 16 Aprilie 2020
1.
.. Am 1 angajată care se întoarce la 1 an si 11 luni, a renuntat la stimulent si ma intereseaza daca poate fi concediata.....

Nu poate fi concediata pe o perioada de 6 luni de la data revenirii din CCC.

2.
.... Si o alta angajată care urmează să se întoarcă din CIC dar beneficiaza de stimulent de insertie.....


Pe durata platii stimulentului de insertie nu poate fi concediata.

Baza legala: art.25 din OUG 111/2010
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Dar stiam deja asta. Ma întrebam dacă pe perioada starii de urgență, exista posibilitatea sa înceteze contractul. Sau doar suspendarea acestuia, regula care se aplica si pentru ceilalti angajati, sunt in somaj tehnic l. As fi vrut să stiu, daca dupa terminarea șomajului tehnic , pot înceta contractul într-un fel sau altul.
Multumesc
In cele doua situatii de mai sus, se poate inceta c.i.m., dar nu prin concediere.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si cum poate înceta cim, daca nu prin concediere? Care sunt variantele?
La initiativa salariatului ... acordul partilor, demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la lucru din concediu de crestere copil daianap daianap Buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere copil, am optat pentru 1 an, tocmai pentru ca de la hr mi s-a spus ca daca aleg 1an ma voi putea intoarce ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic Eka1981 Eka1981 Care sunt pasii de urmat in situația in care ma întorc la munca dupa CIC înainte de 2 ani, dar nu ma intorc la aceeași firma? Ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)