avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil

Buna ziua!

Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea copilului a varstei de 3 ani. Am auzit ca pe durata acordarii stimulentului de insertie, angajatorul nu are voie sa imi restructureze postul. Este adevarat? Si daca da, va rog sa imi indicati articolul din lege. Din cate stiam angajatorul este obligat sa nu inceteze contractul de munca pentru o perioada de 6 luni de la intoarcerea din concediu de crestere copil (conform codului muncii). Dar daca as primi stimulentul de insertie, ar insemna ca angajatorul va fi obligat sa imi pastreze postul pentru 1 an, cat se acorda stimulentul. Este corect?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 21 Octombrie 2016
1. Art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).

Asadar , daca va reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.

2. Pe durata CCC si a platii stimulentului de insertie , angajatorul are interdictie de a va concedia - art.25 alin.2 lit.b din OUG 111/2010 -, interdictie care nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Incepand cu 01.07.2016, Art.25 alin.3 din OUG 111/2010 are urmatorul continut :
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii are o durata fixa de 6 luni calculata incepand cu data revenirii din CCC sau cu data incetarii platii stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri intorcere din ccc, concediu paternal, posibilitate de concediere claudiaivascu claudiaivascu Buna ziua. Apelez la cunostintele dvs intrucat cei de la DGASPC nu m-au lamurit deloc. Situatia este urmatoarea: copil nascut pe 28.09.2014, am selectat CCC de ... (vezi toată discuția)
Concediu pt. cresterea copilului BobuL BobuL Buna ziua ! Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani. Daca ma angajez in aceasta perioada doar cu 4 ore, mai primesc cei 500 lei de la stat ? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)