avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitate angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitate angajare

Am 62 de ani si 42 de ani contributie efectiv plus 15 ani de grupa aIIa ma pot angaja legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 17 Aprilie 2020
Da.
Nu are nicio legatura anii de contributie cu dreptul de a munci.
I-mi cer scuze pt informatiile incomplete din postarea anterioara.
Sint pensionar din 2019. M-am incadrat la pensie anticipata fara penalizari. La momentul iesiri la pensie aveam 42 de ani de contributie din care 15,9 de grupa a IIa deci inca 3 ani. Acum as dori sa ma reangajez(eventual cu contract de colaborare) dar sa-mi pastrez si dreptul la pensie. Intrebarea este: Pot face acest lucru in conditii legale?
Nu ....legea nu va da posibilitatea sa cumulati salariul cu pensia anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si nelamurire ioana_livia ioana_livia femeie,nascuta pe 09.1960 , cu 11 ani si 7 luni gr I si 8 ani si 5 luni gr a IIa. care este data iesirii la pensie? stagiul de cotizare este de 40 de ani .. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o recalculare DumitruIon DumitruIon Am iesit la pensie in 2019 am 42 ani efectiv de contributie +3ani si 9luni rezultati din grupa 2 de munca. am dreptul la o recalculare? (vezi toată discuția)
legea pt mamele cu copii... Boboc Mariana Boboc Mariana Buna ziua, ca si pensionara anticipat, din iulie 2024, cu stagiu complet de cotizare 35 ani, , cum pot beneficia de reducerea penalitatii cu perioada de 1 ... (vezi toată discuția)