avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o mostenire. Tatal meu ( tata decedat) a avut un frate care a decedat, respectivul unchi a trait in concubinaj cu o doamna undeva la 40 de ani.Aceasta a decedat dar nu a avut copii cu unchiul meu,de fapt nu are urmasi pentru ca si sora ei a decedat si nu a fost casatorita si nici nu a avut copii. Casa respectiva a fost a doamnei cu care a trait in concubinaj ( casa parinteasca a dansei). Intrebarea mea este : eu ca si nepoata am dreptul la mostenire? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:03, 6 Mai 2020
Nu, pentru că nu îi sunteti rudă.
Nici macar unchiul nu o moștenește, nefiind căsătoriți.
Dacă doamna respectiva nu mai are niciun fel de rude pana la gradul patru și nici nu a lăsat testament, succesiunea e vacanta si o preia statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcaturi moisescua moisescua am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori: 1. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ... Stoflea Stoflea Bună ziua. Mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ne-a lasat prin testament (făcut încă înainte de 1990) mie și unei nepoate, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru fiica vitregă. poate fi luat în considerare un testament pentru tatăl ei, predecedat testatoarei? dan_2018 dan_2018 buna ziua. va multumesc anticipat pentru raspuns. e vorba de imobilul unei doamne care a decedat. exista un testament olograf al doamnei, facut acum ... (vezi toată discuția)