avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru chitante separate !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru chitante separate !

Buna dimineata . O intrebare simpla si atat de stufoasa ! Bani din reparatii (lucrari de materiale asa cum se spune la noi mai nou ) ,fondul de rulment si orice venit incasat pt. activitatea si bunul mers al asociatiei ,se taie chitante separate da sau nu ? ! Poate avem si un articol din lege ?!. Multumesc frumos pt. ajutor .
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 21:04, 8 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 71
(4)Pentru incasarea fondului de reparatii, administratorul elibereaza chitanta nominala separata.
Art. 72
(4)Pentru incasarea fondului de rulment, administratorul elibereaza chitanta nominala separata.
[ link extern ]
Multumesc frumos, dar pt chirii,verificare gestiune si alte patraslucuri de ale lor nu tot chitanțe separate se dau ! Multumesc încă odată!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 art 71 si 72 pentru constituirea si actualizarea fondurilor de rulment si de reparatii se elibereaza chitante justificative distincte
Mulțumesc dar raspunsul a fost dat de domnul latka ,eu am intrebat altceva ca stiti bine ca astfel de jongleri cu bani o fac toti administratorii !? Se pot achita pe chitanțe separate, gen verificări, chirii si altele ?? Mulțumesc frumos !

entta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 art 71 si 72 pentru constituirea si actualizarea fondurilor de rulment si de reparatii se elibereaza chitante justificative distincte

Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
codrutz2007, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domn'Codrutz,
Matale stiu ca esti om serios. Puteti pune o intrebare ca lumea?
Ce-i aia verificari, chirii si ... alte patraslucuri de ale lor... Lasati faza cu etc., lamuriti-ne, poate ca adminul vostru jongleaza cu astfel de chestii, dar numeste-le, sa stim si noi, poate mai invat si eu ceva, o jonglerie, o patraslucuri, ce naiba...

Lasand gluma la o parte,
Ce aflam noi din L 196/2018, Sectiunea 1 - Definitii, art. 2, lit. d):
- d)asociaţie de proprietari - formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii;

Pai daca-i fara scop lucrativ, cum sa taie chitante (separat) pentru verificari si ce mai zici dumneata acolo?

La intrebarea initiala a raspuns cum bine ai precizat @ latka si punct !

Alte discuții în legătură

Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Fondul de raparatii intra in cadrul intretinerii pe luna respectiva? Karina Gitlan Karina Gitlan Fondul de raparatii intra in intretinerea lunara? Se elibereaza chitanta separat? Se adauga penalitati? (vezi toată discuția)
Lucrari renovare parti comune si impozitul pe casa ContSters371153 ContSters371153 Am primit urmatoarea informatie de la administratia asociatiei: lucrarile (respectiv) varuitul scarii, ventilatia tevilor la subsol ( dupa care ventilatia este ... (vezi toată discuția)