avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Iesire/revenire din/in Romania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Iesire/revenire din/in Romania

Buna!
Povestea mea la care astept un raspuns corect ar fi urmatoarea: sotia lucreaza in Norvegia (anual cate 5-6 luni), din luna ianuarie a.c. In momentul semnarii contractului individual de munca cu angajatorul devine clara data la care se va reintoarce in RO, astfel isi cumpara si biletul de avion pentru calatoria catre RO. Asa a procedat si anul acesta, biletul de avion fiind valabil pentru data de 16 iunie a.c. pe traseul Oslo-Budapesta. Stiu, ca in acest moment legile nu imi permit sa ma duc la aeroportul din Budapesta (ca de obicei) sa o intampin si sa venim acasa impreuna, dar pana la data mentionata mai sus pot intra in vigoare masuri mai permisive de deplasare (rutiera). Intrebarea mea este, daca ma deplasez la Budapesta (suntem amandoi atat cetateni romani cat si maghiari, deci eu la intrare nu as intampina probleme, deoarece legile Ungariei nu imi pot interzice inrarea in tara in care sunt cetatean), oare la intoarcere, la punctul de frontiera (Nadlac) ce masuri se vor lua asupra noastra? Banuiesc, ca vom fi obligati la carantina de 14 zile - dar ce ar insemna aceasta, daca la testarea Covid-19 din vama probele vor fi negativie? Ne va carantina intr-un spital, sau putem fi in carantina la domiciliu?
In cazul in care aveti vre-o propunere cum ar putea ajunge sotia acasa intr-un alt mod din Ungaria (fara ca eu sa ma deplasez dupa ea), fara probleme si bineinteles fara incalcarea legilor ambelor state, astept sa-mi relatati...

Va multumesc cu respect! Zoltan

Alte discuții în legătură

Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Abuz legislativ - iesirea din tara a copilului minor Radiohead Radiohead Buna ziua, sunt cetatean roman detasat in Franta, sunt casatorit si am un copil de 2 ani. Sotia se va intoarce in tara pentru doua saptamani (bilete de avion ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)