avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda legala remuneratorie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda legala remuneratorie

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea informatie : am acordat salariatilor in oct 2019, transa I, drepturi castigata in urma unei hot. jud. (drept salarial anume un spor conditii vatamatoare ) . Acum calculam actualizarea cu indicele de inflatie si dobânda legală remuneratorie . Intrebarea mea este daca la aceste sume sau cel putin la dobanda remuneratorie se retine numai impozitul ? As dori sa stiu si baza legala. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 12:00, 12 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sumele reprezentand salarii stabilite prin decizii judecatoresti definitive si irevocabile, inclusiv dobanzile legale remuneratorii si actualizarea acestor sume cu rata inflatiei constituie venituri salariale si se supun impozitarii specific, respective impozit pe venit, CAS (pensii), CASS (sanitate) si CAM (contributia asiguratorie la munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? ... oanaportar oanaportar cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? Buna ziua. Avem mare nevoie de dumneavostra ca sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala roxanas roxanas Soluţie dată de tribunal: institutie publica este obligata sa plăteasca diferente salariale, actualizate cu indicele de inflatie si la care se vor calcula ... (vezi toată discuția)