Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold casierie cu minus

Buna ziua,

Soldul la casa este de SFD= -50000 lei, Cum as putea sa fac si fie pe plus?
Pot face 5311=461 cu suma de 50000 lei?...pt ca am SFD 461 60000 lei?
sau trebuie sa folosesc neaparat ct 4551?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sensitivec , utilizator 12:30, 22 Mai 2020
Neaparat ct 4551.
Ar trebui sa analizati situatia reala si sa inregistrati intocmai in contabilitate:
- daca s-a creditat societatea de catre asociati, ar trebui sa existe un contract pt imprumut si contati 5311 = 4551/analitice;
- daca s-a imprumutat societatea de catre alti creditori, de asemenea - contract pt imprumut si contati 5311 = 462/analitice
- daca s-au incasat debite/debitori, contati 5311 = 461/analitice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport capital social mikitud mikitud am o societate srl (cu doi asociati) soldul raportului de gestiune a scazut foarte mult cum pot creste soldul lui 371? prin aport la capitalul social si ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Anul trecut am deschis o societate (micro 3%), care nu a avut activitate pana acuma. Asociatul unic a ... (vezi toată discuția)