avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nelămurire privind încheierea situaţiei şcolare ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nelămurire privind încheierea situaţiei şcolare 2020

Bună ziua!

Am o nelămurire privind încheierea situaţiei şcolare pentru semestrul al II-lea. Din cauza situaţiei actuale, Ministerul Educatiei si Cercetarii a emis un Ordin (nr. 4.249 din 13 mai 2020) modificând şi precizând pasurile pe care trebuie urmate pentru încheierea semestrul II, fiind mai multe situaţi. Însă ce se întâmplă dacă cineva se încadrează în mai multe situaţi. Adică de exemplu: dacă un elev pe semestrul I a fost încheiat cu nota 4 şi în semestrul II elevul are trei note (3, 4 şi 5, primite încă înainte de pandemie) si nu se poate valorifica activitatea on-line, ca urmare, elevul se încadrează în două situaţi: "1. dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea și nu se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două note;"
"7. dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu se poate valorifica activitatea on-line, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală;"

În ce situaţie se încadrează în final? Elevul va fii încheiat cu cele trei note, şi rămâne corigent sau poate scrie o lucrare care va deveni media anuală?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Gundel, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara! elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, ... Manuelutza Manuelutza Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, intra in categoria celor amanati anual, din ROFUIP? (vezi toată discuția)
Burse sociale in caz de corigenta sem.i alb_gabi alb_gabi Vă rog să-mi spuneți referitor la revizuirea burselor sociale conf.Ordinului Ordinului 5576/2011 cu modificari Art. 12. - (1) Bursele de ajutor social se ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)