avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, ...

Buna seara!
Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, intra in categoria celor amanati anual, din ROFUIP?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 3 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar
Art.117
Sunt declaraţi amânaţi, semestrial sau anual, elevii cărora nu li se poate definitiva situaţia şcolară la una sau la mai multe discipline de studiu/module din următoarele motive:
......
e) nu au un număr suficient de calificative/note, necesar pentru încheierea mediei/mediilor sau nu au calificativele/ mediile semestriale ori anuale la disciplinele/modulele respective, consemnate în catalog de către cadrul didactic, din alte motive decât cele de mai sus, neimputabile personalului didactic de predare.

art.118
...
(3) Încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi pe semestrul al II-lea, a celor declaraţi amânaţi pe semestrul I care nu şi-au încheiat situaţia şcolară conform prevederilor alin. 4 (1) şi (2) sau a celor amânaţi anual se face înaintea sesiunii de corigenţe, într-o perioadă stabilită de consiliul de administraţie. Elevii amânaţi, care nu promovează la una sau două discipline/module de studiu în sesiunea de examene de încheiere a situaţiei şcolare a elevilor amânaţi, se pot prezenta la sesiunea de examene de corigenţe. Elevii declaraţi amânaţi anual din clasa pregătitoare, respectiv din clasa I, care nu se prezintă în sesiunile de examinare sunt reînscrişi în clasa pentru care nu s-a încheiat situaţia şcolară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repetent sau corigent ? Tatianaioan Tatianaioan Am o fetita de 13 ani si 6 luni ,clasa a I-a,a II-a ,a III-a primul semestru le-a facut in Germania,cu greu am reusit sa o inscriu la o scoala cu predare in ... (vezi toată discuția)
Nelămurire privind încheierea situaţiei şcolare 2020 Gundel Gundel Bună ziua! Am o nelămurire privind încheierea situaţiei şcolare pentru semestrul al II-lea. Din cauza situaţiei actuale, Ministerul Educatiei si ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de a lasa un copil repetent rdinu rdinu se poate contesta decizia de a lasa un copil din clasa a-6-a repetent datorita acumularii a 3 corijente (conform regulamentului ministerului invatamantului), ... (vezi toată discuția)