avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizari la Colegiul Medicilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizari la Colegiul Medicilor

Va rog sa imi precizati daca exista un termen maxim in care Colegiul Medicilor este obligat legal sa transmita un raspuns in urma unei sesizari. Daca da, care este legea si articolul. Sesizare facuta in urma cu mai multe luni la care nu am primit un raspuns final. Multumesc.
Bună ziua,

Colegiul medicilor este o autoritate publica, astfel, le este aplicabil termenul general care se aplica petițiilor, de 3o de zile. În situații excepționale, acest termen poate fi prelungit cu inca cel mult 15 zile.

Toate acestea rezulta din art. 8 alin. (1) din Ordonanta de Guvern nr. 27/2001 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

In mod exceptional, conform art. 9 din O.G. 27/2002, termenul de 30 de zile ar putea fi prelungit cu inca 15 zile, insa numai daca aspectele sesizate prin petitie necesita cercetare mai amanuntita, aceasta prerogativa/facultate de prelungire a termenului legal de 30 de zile apartinand conducatorului autoritatii sau institutiei publice.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de abatere ... Vali P. Vali P. La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de abatere a conduitei unui coleg, in urma careia am depus o sesizare la conducerea ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)