avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reclamatie la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reclamatie la primarie

Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de orice forma, dar sa-l primesc? Este vorba de 30 de zile? Cate zile se poate intarzia cu raspunsul din partea autoritatii (Primarie) pana cand ma pot adresa la Contencios Administrativ (C.A.)? Pot sa ma adresez la C.A.?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:29, 13 Octombrie 2010
Raspunsul trebuie sa va fie remis in 30 de zile de la primirea sesizarii,apoi puteti sesiza instanta de contencios administrativ
OG nr 27/2002 ,precizeaza ca termenul de raspuns la petitii ,este de 30 de zile
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza conform dispozitiilor L nr 188/1999 republicata privind statutul functionarilor publici,
a) nerespectarea termenului de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta
De asemenea sunt aplicabile si prevederile L nr 554/2002 a contenciosului administrativ,art 1 al 1 nesolutionarea in termen legal a unei sesizari
termenul maxim este de 45 de zile, nu 30.
o.g. 27/2002
"ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)
Adrese si cereri fara raspuns Hobitzi Hobitzi Am depus in mai multe randuri sesizari sau cereri la consiliul local sau primarie.In general nu se raspunde deloc,sau cu mare intarziere,si raspunsurile sunt ... (vezi toată discuția)
Raspunsul institutiilor statului in urma reclamatiilor, sesizarilor, petitiilor! irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu daca exista vreo lege care sa protejeje institutiile statului, in cazul in care acestea nu vor sa dea un raspuns sau dau un ... (vezi toată discuția)