avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie batran pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie batran pentru mostenire

Buna ziua,

Am o matusa in varsta de aproape 90 ani, pe care am internat-o intr-o casa de batrani. Am anuntat de acest lucru si un var, eu si cu el fiind singuri veri din tot neamul care ne-am mai interesat in trecut de soarta ei.
Intre timp actiunile intreprinse de acesta, ma fac sa cred ca este rau intentionat si nu vizeaza ingrijirea si sanatatea batranei, ci banii din contul ei bancar si terenul (casa) pe care o detine.
La inceput, adica la 10 zile de la internare, sub pretextul ca avem nevoie de bani pentru cimitir, haine si altele, m-a angrenat si pe mine sa mergem impreuna cu ea la banca si sa scoatem o suma de bani. Eu fiind de buna credinta si dorind sa utilizam acesat suma numai in interesul acesteia, am mers impreuna cu ea si cu el. I-am dat apoi lui o parte din bani, urmand sa imi justifice toate cheltuielile pe care le face. Data fiind derularea ulterioara a evenimentelor, ma sperie si nu vreau sa fiu partas la ceva ce nu am intentionat si anume sa para ca doresc sa o insel alaturi de el pe batrana. El deja nu mai comunica cu mine si a mai fost de atunci la banca si la notariat cu ea, unde a scos niste procuri.
Vreau sa ma disculp de tot ce se intampla si sa apar sanatatea batranei si agoniselile ei financiare.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
DerLehrer, utilizator
Incheiati la notar un contract de intretinere.
Mergeți cu doamna la notar si va indruma dumnealui.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Nu ma mai lasa sa o scot din centrul de ingrijire batrani. II este teama cu merg si revoc procurile anterioare si ca verific ce a facut la banca. Doamna de la acest centru este speriata de ei. Mai exista si alta varianta? se poate trimite acolo un notar sau pot cere undeva o expertiza psihiatrica?
Puteti apela la un avocat si face dumnealui demersurile, daca dvs. va este frica...
Puteti discuta si cu un notar si sa mergeti cu dumnealui acolo dar sa nu fie nevoie de o expertiza INML pentru a constata daca are sa nu capacitate de exercitui sau trebuie numit un tutore...
Discutati cu un avocat, va explica mai bine pasii de urmat in functie de situatia existenta.
Buna ziua,

Poate fi perfectat un contract de intretinere, insa persoana ce urmeaza a fi intretinuta trebuie sa detine un certificat medico-legal , care atesta prezenta discernamantului.

Lipsa discernamantului atrage nulitate relativa a contractului de intretinere perfectat.

Acesta trebuie incheiat in forma autentica, notariala, ad validitatem.

Cata vreme obligatia de intretinere este realizata, (conform clauzelor contractuale ) , nu poate opera sanctiunea rezolutiunii.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiuni, cata vreme se demonstreaza ca obligatia de intretinere este nesocotita.

Rezolutiunea, ca sanctiune, poate fi solicitata de catre partea contractanta care a suferit o vatamare, ori de succesori.(dupa decesul acesteia ).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Batrana nu doreste sa o intretin decat in caz de neputiinta biancadet biancadet Voi face un contract de intretinere(notarul mi-a spus ca e cea mai buna varianta) cu o batrana de 84 ani care e intr-o stare f buna pentru varsta ei. Dansa nu ... (vezi toată discuția)
Pot ataca un contract de intretinere ? eu sunt nepoata! batranii ... Cristinail85 Cristinail85 Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei! vrea sa incheieun contract de ... (vezi toată discuția)