avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... batrana nu doreste sa o intretin decat in caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

batrana nu doreste sa o intretin decat in caz de neputiinta

Voi face un contract de intretinere(notarul mi-a spus ca e cea mai buna varianta) cu o batrana de 84 ani care e intr-o stare f buna pentru varsta ei. Dansa nu vrea insa sa o ingrijesc decat in momentul in care nu va mai putea sa o faca singura, iar eu am doua servicii si deci am ocupata mai toata ziua si nici nu locuiesc impreuna cu ea. Bineinteles ca in momentul in care nu va mai putea sa se descurce bine am de gand sa o ingrijesc.
Acuma: daca dupa moartea batranei (nu are copii doar nepoti de frati cum e si mama mea)cineva vrea sa conteste acest act de intretinere poate sa o faca?
Iar eu ce trebuie sa fac in conditiile in care batrana, pe o anume perioada(cat e in stare sa se intretina singura)nu vrea decat sa o mai plimb cu masina din cand in cand in diferite locatii, sau sa ii culeg merele sau strugurii. Vrea sa isi plateasca singura cheltuielile atata timp cat e in stare si nu accepta sa ii dau bani
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
biancadet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 12:01, 22 Martie 2011
Contractul de intretinere nu poate fi contestat decat daca dv nu va indepliniti obligatiile prevazute de lege.Contractul de intretinere o transforma practic pe batrana intr-un copil mic, iar dv trebuie sa aveti grija de ea : procurarea de hrana, de medicamente, intretinerea case, ingrijirea batranei, si totul din banii dv.
Daca batrana are frati, acestia vor fi mostenitorii dansei. Daca au decedat sau renunta la mostenire, nepotii de care vorbiti vor fi mostenitorii.
Dupa decesul doamnei, nepotii in calitate de mostenitori pot solicita rezolutiunea contractului sau anularea daca nu au fost respectate conditiile de fond.
Rezolutiunea se solicita numai in caz de neexecutare CULPABILA a obligatiilor de catre dumneavoastra. Lucru pe care ei trebuie sa il probeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager madina71 madina71 Buna ziua! O cunostinta (75 ani) a incheiat un contract de intretinere cu un nepot si cu sotia acestuia in urma cu 2 ani. Dupa cateva luni batrana a avut un ... (vezi toată discuția)
Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)