Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie alimentara (an suplimentar la facultate)

Buna ziua! Am 23 de ani, iar in urma divortului parintilor mei tatal meu trebuie sa imi plateasca pensie alimentara. Acesta este an terminal pentru mime, dar pentru ca am restante va trebui sa cumpar un an suplimentar. Tatal meu va trebui sa imi plateasca pensia in continuare? Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 20:31, 31 Mai 2020
Legea instituie obligația în legătură cu situația de a fi în continuarea studiilor, de a nu avea mai mult de 25 de ani și de a nu avea venituri. Nu distinge după cum beneficiarul întreținerii este silitor sau nu. Deși nu m-ar mira nici o hotărâre judecătorească prin care să se constate că obligația de plată nu mai subzistă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si consecintele lui... dollc3_anny dollc3_anny buna seara ..ma scuzat-ti..am cateva intrebari...daca parintii mei au divortat in vara aceasta..si in urma raman doi copii o fata de 19 si un baiat de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil plecat in strainatate Adi99 Adi99 Cand am plecat definitiv in strainatate, copiii erau minori si tatalui lor i se retinea lunar pensia alimentara convenita. Cand fiica cea mare a implinit 18 ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere neplatita filoroxi filoroxi Buna ziua! Parintii mei sunt divortati din anul 1997.In urma procesului de divort eu si fratele meu am ramas sub custodia mamei.Am primit pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)