avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... contestatii amenda in pandemie?
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

contestatii amenda in pandemie?

Temeiul de drept, cum il invoc si care-i Decizia CCR de neconstitutionalitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 07:13, 6 Iunie 2020
Bună ziua.
Nu vă bazați doar pe decizia CCR, deoarece aceasta NU se aplică retroactiv.
Trebuie să invocați aspecte legate de fondul speței.

Cu respect,

Av. Mihai Gaita
Da, este necesar sa faceti o motivare in fapt si in drept corespunzatoare.
Nu veti castiga doar declarand contestatia.
Sunt foarte multe discuții și opinii referitoare la acest subiect,multi cetateni au impresia ca doar invocând decizia respectiva vor avea automat castig de cauza.Incercati pt mai multe siguranța sa aduceți și alte argumente care pot duce la anularea pv de către instanta.
Buna dim si multumesc tuturor pt raspunsuri. Intr-adevar si nu va contrazic, nu ma voi baza numai pe Decizia CCR, cum nici la instanta nu stii cu ce intri si sigur nu stii sigur cu ce iesi. Va fi o "salata de fructe" de sentinte. Fiecare motivata perfect in fapt si drept. Dar, si revin, credeti ca Decizia CCR, ar mai fi avut vreun rost daca oricum nu este aplicabila si de ce se mai dau, de gen? Respect.
Daca este aplicabila decizia CCR se va aplica.
Ori va analizeaza avocatul cazul inainte de a va redacta actiunea ori o sa examineze judecatorul situatia juridica la proces si veti afla la acel moment.
Fiecare caz are particularitatea sa desi pot exista si asemnanari cu alte spete.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Decizia curții constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Decizia Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Noul ... (vezi toată discuția)
Neconstitutional jamesdean jamesdean a facut cineva o cerere de neconstitutionalitate a eliminarii apelululi prin legea 202/2010 (vezi toată discuția)
Este constitutionala izolarea la domiciliu prin ordinul ministrului sanatatii? virgil22 virgil22 Bună ziua, As dori sa stiu daca izolarea obligatorie la domiciliu este constitutionala. Citisem o declaratie a Avocatului Poporului care spunea ca ... (vezi toată discuția)