avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare pe baza titlului de proprietate a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare pe baza titlului de proprietate a unui teren care nu exista fizic decât parțial

Bună seara!
Ma confrunt cu următoarea situație : sunt proprietarul unui teren intravilan +construcții pe baza unui titlu de proprietate emis după 1990 și a unui certificat de moștenitor. Vreau să intabulez terenul, dar la măsurătoarea unui specialist s-a constatat că lipsesc 5.5 ari. Vecinii din stânga și din dreapta au terenurile intabulate deja. Menționez că în dreapta vecinului din dreapta mea s-a construit un drum care nu a fost luat în calcul când i s-a emis lui titlul de proprietate pe baza căruia și - a intabulat terenul (titlul său obținut după 1990 este identic cu cel de dinaintea colectivizării, iar drumul comunal este de prin anii '60-'70). Cum procedez acum? Mi s-a spus de la cadastru că nu pot intabulat întreaga suprafață de 46.5 ari, ci doar cât s-a găsit în teren, adică 41 ari. Ce șanse am să - mi recuperez terenul? Menționez că doar între mine și vecinul din dreapta nu există gard. Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan... andra.197524 andra.197524 Buna ziua, am o situatie cu un teren intravilan,unde am construit o casa,un gard si un drum de servitute.Cand s-a inceput lucrul la drum si la ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)