buna ziua, ce suma as putea cere ca daune morale, daca am fost victim unor violente, acum incepe procesul la judecatorie si nu stiu cat sa cer. Am avut 17 zile de ingrijiri medicale, apoi am stat in concediu medical 60 zile, salariu redus, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. multumesc
Nu există o lege sau o grilă pentru cuantumul daunelor morale; cereți cât considerați Dvs.
Mai puteți cere și daune materiale (cheltuilei cu spitalizarea si tratamentul si orice alt aspect legat de acaeastă situație și pentru care aveți bonuri fiscale) și beneficiu nerealizat (diferența de salariu).
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti grija sa faceti distinctia necesara, si probele aferente, intre daune materiale, beneficiu nerealizat si daune morale. Practic, daune morale puteti cere oricat, important este cum le argumentati, si, si mai important este cum si cat va stabili instanta. Cu alte cuvinte, nu se poate da un raspuns clar la intrebarea dvs., pentru ca depinde de mai multi factori, imprejurarile de fapt, statutul persoanei dvs, prejudiciul moral suferit, etc, si chiar si de practica la nivelul curtii de apel la care este arondata judecatoria dvs.