avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale

buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier nu a fost din vina mea un alt sofer a adormit la volan si in curba a intrat in mine ,eu detin un passat din anul 2000 care a fost evaluat la dauna toatala si eu m-am ales cu fractura deschisa de gamba dreapta(tibia si peroneul fracturate),momentan am piciorul pe extensie am o tija introdusa in calcaiul drept si o sa primesc spitalizare aproximativ 30 de zile .Saptamana viitoare o sa vina cei de la asigurare sa ne intelegem pe cale amiabila la o suma si este primul accident de acest gen si nu am idee ce suma de bani sa cer ,daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: unguru , utilizator 12:57, 2 Februarie 2013
Aveti dreptul sa solicitati iar asiguratorul sa plateasca:
1-daune materiale pentru evaluarea facuta conform norme a autovehiculului, suma fiind platita integral daca il reparati sau 75% din suma +epava daca solicitati numerar;
2-cheltuieli cu ingrijirile medicale + tratament conform chitante/facturi + interventii+recuperare + eventuale compensari salariale;
3-daune morale, evaluate in functie de impactul psihic, suferintele suportate, pe care le puteti aprecia si care daca nu sunt acceptate, le veti solicita/obtine in instanta de judecata.
Daunele materiale le puteti cuantifica usor. Aveti grija sa pastrati toate chitantele/bonurile pentru medicamente, tratament, transport, etc.
Daunele morale sunt mai greu de cuantificat si trebuie sa aveti in vedere jurisprudenta romana din acest moment.
Trebuie sa stiti ca nu conteaza zilele de spitalizare ci zilele de ingrijiri medicale pe care le va aprecia medicul legist cand va elibera certificatul medico-legal. Ar trebui sa aveti acest certificat inainte de a negocia cu asiguratorul si a lua decizia de a accepta o eventuala oferta.
Va recomand sa apelati la avocat sa va asiste la intalnirea cu asiguratorul, deoarece ei sigur vor incerca sa va ofere cat mai putin si sa va puna sa semnati ca nu mai aveti nicio alta pretentie, iar apoi va fi prea tarziu sa mai faceti ceva.
multumesc frumos pentru sfaturi ,mi-au fost de mare folos.o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale unguru92 unguru92 buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Stirbuserena Stirbuserena Pe data de 13 sept.2012 sotul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni fiindu-i fracturate tibia si peroneul. S-a facut cercetarea la fata locului si la ... (vezi toată discuția)
Daune materiale accident rutier. nikuteau nikuteau Pe o cunostinta de-a mea a lovit-o un sofer pe trecerea de pietoni. A suferit dubla fractura picior(tija metalica etc..) plus fractura umar. Victima vrea sa ... (vezi toată discuția)