avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme restanta plata furnizor servicii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme restanta plata furnizor servicii

Buna ziua!
Va rog frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Astazi am primit un telefon de la o firma de recuperare debit pentru firma de cablu in care mi se preciza ca am de plata facturi neachitate din luna mai 2008 pana in luna octombrie 2008. Acum suntem in decembrie 2009!!
Mentionez ca eu am vandut garsoniera de la adresa la care aveam contract incheieat cu firma respectiva pentru furnizare semnal cablu, exact din luna Mai a anului trecut. Practic mi se imputa plata plata lunilor mentionate dar eu nu mai locuiesc acolo de atunci!
Cum sa procedez!??
Multumesc anticipat!!!!
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 00:31, 18 Decembrie 2009
le comunicati faptul ca ati vandut apartamentul, anexati o copie xerox dupa contractul de vanzare cumparare autentic in care se specifica ca noul proprietar trebuie sa isi treaca pe numele sau utilitatile

studiati contractul cu respectiva firma si vedeti ce se prevede exact ... puteati sa reziliati dvs contractul cand v-ati mutat de acolo #-o
new_2009 a scris:
le comunicati faptul ca ati vandut apartamentul, anexati o copie xerox dupa contractul de vanzare cumparare autentic in care se specifica ca noul proprietar trebuie sa isi treaca pe numele sau utilitatile

Nu e nevoie de nicio specificatie in contract.
Andreea Lisievici a scris:

new_2009 a scris:

Nu e nevoie de nicio specificatie in contract.

Buna ziua!
In primul rand, multumesc frumos pentru promptitudine!
Am explicat la telefon persoanei care m-a sunat, acest aspect. Ca am vandut garsoniera si din luna Mai a anului trecut locuieste altcineva acolo, evident, in baza unui contract de vanzare-cumparare notarial. Problema este ca dumnealor ma acuza pe mine de neplata facturilor si spun ca ma vor actiona in judecata ca sa-si recupereze banii pe facturi. Aceasta a fost ultima precizare la telefon a doamnei respective. Daca as fi stiut ca trebuie sa reziliez personal acest contract, nu as mai fi ajuns aici... Imi pare rau, dar acum trebuie sa stiu ce ma asteapta mai departe. Trebuie sa mai merg acum la firma de cablu si sa las o copie dupa acest contract!? Este suficient sau trebuie sa mai fac si altceva pentru rezolvare?
Va multumesc!!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Ovidiu M., utilizator
Faceti asta mai intai (cu confirmare de primire!), iar daca insista, lasati-i sa va actioneze in judecata pentru recuperarea sumelor si chemati in garantie cumparatorul apartamentului.
Vanzatorul unui imobil este obligat a instiinta furnizorii de utilitati sau alte servicii de transferul de proprietate intervenit si a reziliza contractele cu furnizorii respectivi iar cumparatorul are optiunea de a incheia contracte cu respectivii furnizori.
Acest fapt reprezinta o modificare a contractului prin schimbarea subiectului contractual , urmare a transferului de proprietate , fapt care trebuie notificat celeilalte parti, respectiv furnizorilor.
Suspect este faptul ca , in general, aceste firme de cablu trimit notificari de neplata in cazul in care beneficiarul depaseste cu o luna termenul de plata.
In acest caz noul proprietar ar fi trebuit sa va instiinteze de acest lucru iar dumneavoastra sa va prezentati la firma respectiva in vederea efectuarii platii, cu aceasta ocazie sesizand si schimbarea de proprietar.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
In urma vanzarii unei locuinte nu am schimbat si titularul de contract romtelecom gigist gigist A fost vanduta o locuinta cu contract de vanzare-cumparare, acum 3ani. Vanzatorul a omis, din necunoasterea demersurilor, actualizarea contractelor cu ... (vezi toată discuția)
Neplata facturilor ana2233 ana2233 Buna ziua. Am vandut un imobil acum 2 ani. In mod normal noii proprietari ar fi trebuit sa mearga la enel si sa rezilieze contractul pe numele lor. Dar ... (vezi toată discuția)