avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Ca medic dentist,dupa ce infiintez un PFA,pot sa achizionez materiale,instrumentar, sa platesc cursuri de specialitate si sa le incadrez in cheluieli deductibile chiar daca nu am pentru inceput un contract de colaborare cu o firma unde sa-mi desfasor activitatea?Ce intra in categoria cheltuielilor deductibile si care este plafonul acestora?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 21 Iunie 2020
Da, puteti sa inregistrati pe pfa astfel de cheltuieli deductibile pentru materiale, instrumentar, facute pe pfa (cu factura), platite in numerar sau din contul bancar al pfa chiar din acest stadiu in care nu aveti pentru inceput un contract de colaborare cu o firma unde sa va desfasurati activitatea. Nu este un plafon anume precizat in lege.
Banii cu care veniti sa imprumutati pfa-ul ca aport in numerar ii introduceti in registrul de incasari si plati al pfa completand un document contabil numit dispozitie de incasare/plata. Deci cu acest document, dupa cum vedeti, imprumutati pfa-ul si apoi, cand veti incepe sa incasati venituri pe pfa din activitatea autorizata, va veti putea retrage acesti bani. Carnete cu astfel de file de dispozitie de incasare/plata puteti gasi sa achizitionati cu factura odata cu celelalte registre necesare la pfa, de la centrele/librariile de imprimate speciale sau puteti descarca/lista fata verso de pe internet un model pe care sa-l folositi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli initiale pfa. BAMariaLavinia BAMariaLavinia Buna ziua! Urmeaza sa deschid un PFA.Cum procedez cu cheltuielile initiale?Registre,stampila,facturier?Trebuie sa depun bani din contul persona (PF) pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum pot aduce bani la inceput in firma pentru cheltuieli? Andyyy88 Andyyy88 Buna ziua! Sunt in proces de infiintare a unei firme, SRL si nu imi este clar cum pot aduce bani la inceput in ea ptr cheltuieli? Urmeaza sa se construisca ... (vezi toată discuția)
Întrebări pfa la început de drum Inglourious Inglourious Buna ziua, Doresc sa infiintez un PFA dar am 0 cunostinte pe aceasta parte. Dupa multe cercetari - la care am gasit ceva raspunsuri, au ramas totusi doua si ... (vezi toată discuția)