Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata succsesiune

Intentionez sa cumpar o casa la tara dar succesiunea pe 1/2 din imobil nu este rezolvata. Proprietara a 1/2 din imobil e decedata dar mostenitorii au cazut de acord cu privire la pretentii materiale. Am fost informat ca s-a incercat rezolvarea prin notariat dar aparent costurile financiare erau foarte mari aprox 15000 lei. S-a apelat la instanta de judecata ( tribunal) inca din Decembrie si inca nu s-a rezolvat. Oare aproximativ, in general, cat dureaza astfel de spete? Am inteles ca Iulie si august este concediu. Oare pe durata concediului, pot sa trag sperante ca mai avanseaza situatia putin? Multumesc.
Buna ziua,
Daca partile se inteleg in toate cam un an!
Intrebatea dvs e "amuzanta'pt noi ca practiceni.Un proces de dezbatere succesiune-partaj dureaza 2-3 ani în medie cu tot cu cale a de atac.Varianta indicată de coleg în raspunsul anterior este probabilă. De ce durează atat de mult durează sa explicăm depinde de n factori expertize,poziția părților,în cat timp redactează judecătorul hotărârea etc.Nu va faceti speranțe în rezolvări rapide,oricum discutați cu un av pt a studia dosarul respectiv ,stadiul acestuia,va treziți ca pierdeți timp si bani...
Nu va supărați, dar cred ca moștenitorii v-au cam dezinformat. Dar rau de tot!
Este absolut imposibil ca o dezbatere succesorala la notar, pe o jumătate de casa de la țară, să coste 15.000 lei.
Luați copii după acte și verificați singur la un notariat.
Nici dacă era vreo vila in Primaverii nu ar fi costat atat.
Cred ca vânzătorii dvs cam trag de timp.
Si cumva intuiesc ca v-au cerut și un avans.
Aveti dreptate. Am dat 2000 euro avans si am intocmit doar o hartie de mana cu un martor de fiecare parte. M-am interesat la cateva birouri notariale si mi s-a spus ca nu putem face acel document la notariat datorita problemei de succesiune.
Oare mai pot recupera avansul? Daca da, cum?
Va multumesc pentru raspunsuri.

raluk0207 a scris:

Nu va supărați, dar cred ca moștenitorii v-au cam dezinformat. Dar rau de tot!
Este absolut imposibil ca o dezbatere succesorala la notar, pe o jumătate de casa de la țară, să coste 15.000 lei.
Luați copii după acte și verificați singur la un notariat.
Nici dacă era vreo vila in Primaverii nu ar fi costat atat.
Cred ca vânzătorii dvs cam trag de timp.
Si cumva intuiesc ca v-au cerut și un avans.

Buna ziua,

Adresati-va notarului public, precum si CAMEREI NOTARILOR PUBLIC, pentru a afla informatii legate de eventuala dezbatere succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pamant simonamoisa simonamoisa buna ziua! as vrea sa aflu care sunt pasii pt rezolvarea urmatoarei probleme . am cumparat o bucata de pamant in 2001 de la o doamna ,sa i zicem d-na ana ... (vezi toată discuția)
Am pe rolul instantei o succesiune dupa tatal meu in care ma judec cu mama mea ... dannychris dannychris Am o speta sper relativ simpla si am nevoie de o lamurire clara.Anume am pe rolul instantei o succesiune dupa tatal meu in care ma judec cu mama mea pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in 7.11.2020,am dat avans de 4000 euro cu martori ... CHIRILAANGELA CHIRILAANGELA Bună ziua! In 7.11.2020,am dat avans de 4000 euro cu martori ,pentru cumpararea unei case la țară. Urmând ca restul de bani să îi dau cînd sunt gata ... (vezi toată discuția)