Am o speta sper relativ simpla si am nevoie de o lamurire clara.Anume am pe rolul instantei o succesiune dupa tatal meu in care ma judec cu mama mea pentru impartirea cotelor dintr-un imobil si iesirea din indiviziune din acel imobil a mea.Masa succesorala a defunctului meu tata a fost compusa din mai multe bunuri pentru care s-a acceptat si dezbatut succesiunea la notar,insa pentru acest bun mama mea nu a mai vrut sa faca succesiunea si a trebuit sa cer acest lucru in instanta Ccu doua capete de cerere eliberarea certificatului de mostenitor in cotele deja stabilite de notar pentru celelelalte bunuri si iesirea din indiviziune pentru bunul imobil respectiv.Procesul dureaza prea mult desi lucrurile sunt foarte clare un singur mostenitor si o singura sotie supravietuitoare.Am nevoie urgenta doar de certificatul de mostenitor pentru cota mea.Cum se poate urgenta doar acesta parte lasandu-se iesirea din indiviziune pentru mai tarziu sau sa renunt la acesta iesire din indiviziune.se poate da alt document justificativ,imi este necesatr acest certtificat pentru cartea de identitate la politie.Multumesc
Șansele de a urgenta sunt mici ,atunci când sunteți în malaxorul justitiei este f dificil de făcut planuri.Chiar dacă ați stinge litigiul printr-o tranzactie e greu de spus în cât timp judecătorul redacteaza hotărârea.Probabil nu se poate problema unei tranzacții (dacă relația cu mama dvs nu este ok)și atunci renunțarea la un capăt de cerere este discutabila..Mergeți la un av sau dacă aveți av discutați cu acesta tb analizate mai multe variante în funcție de stadiul procesului.Logica dvs care vs face sa credeți canproblema e relativ simpla este posibil sa nu coincidă cu ritmul necesar soluționării unui proces..
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Succesiunea a fost deja dezbătută pentru o parte din bunuri.
Dvs aveți nevoie de un supliment la certificatul de moștenitor inițial.
Iar pentru asta, trebuie semnătura, acordul si prezența tuturor moștenitorilor.
Așadar, nu puteți obține doar dvs certificatul de moștenitor suplimentar.
Certificatul de moștenitor se emite pentru o dezbatere succesorala, nu individual pe cota fiecărui moștenitor.
Certificat mostenitor
anstr
Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Detin impreuna cu sora mea un certificat de mostenitor ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma ... (vezi toată discuția)