As dori sa stiu daca se poate cam in ce consta metoda de retributiune a unui lichidator ce activeaza in conformitate cu Legea insolventei 85/2006...? Se percepe un onorariu hotatarat de judecator sau este o suma fixa de bani? - cele 2 metode despre care am auzit...
De regula la lichidarile benevole, lichidatorul zice o suma si cine vrea sa lichideze accepta, negociaza ... Dehhh e perioada de criza pt. toata lumea!
Daca e lichidare prin instanta, ceruta de un creditor care nu isi poate recupera banii ... ... acolo lichidatorul masoara cantitatea de munca si in final in hotararea finala, daca este din ce, se aproba o suma pt. lichidator, care lichidatorul o estimeaza si o propune instantei spre aprobare. Daca nu este de unde recupera statul, sau uniunea ... (niciodata nu am fost in clar cu asta cum merge!) remunereaza lichidatorul, dar asta dureaza si pana la 3 luni de la incheierea procesului.
Prin sentinta de deschidere a procedurii de insolventa, jud sindic va stabili pentru lichidator un onorariu provizoriu. Ulterior acesta poate fi negociat de catre lichidator in adunarea creditorilor.
Onorariul poate fi:
- fix
- lunar
- procentual
sau o combinatie a celor de mai sus