avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bataie sau autoaparare in ce context?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bataie sau autoaparare in ce context?

Daca cineva vine la mine si ma impinge in repetate randuri si devine agresiv, incerc sa calmez si sa aplanez situatia, ok. Dar daca el ma ataca apoi eu il bat, apoi el merge la politie spunand ca el nu a facut nimic. Este autoaparare sau l am batut iar in co secinta voi primi amenda.?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 6 August 2020
Bună seara,
Conform codului penal, este în legitimă apărare persoana care săvârșește fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat și injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporțională cu gravitatea atacului.
Prin urmare, dacă sunt întrunite și dovedite aceste aspecte, vorbim de legitima apărare.
Daca il bateți depășiți legitima aparare.
Trebuie sa va aparati si nu sa îl bateți ca sa fie legiima aparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoapărare. care e limita până la care e considerată legitimă apărare? Potop Iulian Potop Iulian Dacă cineva ma lovește eu am dreptul sa ma apar cu tehnici de autoapărare. (vezi toată discuția)
Autoaparare 299KA 299KA Salutare , vin si eu cu o dilema, pun o situatie imaginara si vreau sa-mi spune-ti care sunt consecintele, cei care cunoasteti. Eu cu inca 2-3 prieteni ... (vezi toată discuția)
Autoaparare alin0286 alin0286 as dori sa va intreb daca folosirea unui pistol neletal intr-un incident in care esti agresat poate fi considerata autoaparare...sau mai exact in ce conditii ... (vezi toată discuția)