Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna!Va rog ajutatima cu niste sfaturi...Dacă după divorț ...

Buna!Va rog ajutatima cu niste sfaturi...Dacă după divorț copii au domiciliul la mama si custodia comună,si eu vreau sa ma mut in alta tara mai am nevoie de procura tatălui?Si daca el refuză să mi dea procura cum ar trebui sa procedez?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:58, 24 Iulie 2020
Da, aveți nevoie de acordul tatălui, iar dacă acesta nu vi-l dă, puteți formula o acțiune prin care să solicitați stabilirea locuinței copiilor în străinătate. În cazul dvs, trebuie să dovediți faptul că în străinătater aveți toate condițiile de trai (locuință, serviciu plătit corespunzător, etc) și că este în interesul superior al copiilor ca ei să locuiască în străinătate. Cam grea misiune aveți...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere custodie minori Noa.Dianne Noa.Dianne Buna ziua! Situația mea este următoarea: am divorțat de fostul soț acum 7 ani. Custodia celor doi copii minori a fost stabilită comuna, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu in strainatate cu copil minor avand custodie comuna. ContSters350644 ContSters350644 Buna seara.Am nevoie de un sfat pt a stii ce am de facut. Sunt divortata si am 2 copii minori..eu si tatal copiilor avand custodie comuna , divortul a avut ... (vezi toată discuția)
Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)