avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obținere custodie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obținere custodie minori

Buna ziua! Situația mea este următoarea: am divorțat de fostul soț acum 7 ani. Custodia celor doi copii minori a fost stabilită comuna, in cazul in care el din momentul in care ne-am despărțit, rareori a avut legătura cu ei. As vrea sa ma stabilesc cu cei mici in alta țara, mama mea locuiește acolo. Problema este ca el nu vrea sa îmi facă procura pentru a renova Pașapoartele copiilor(expira in vara). Motive nu are, așa cum am zis nu tine legătura cu ei. Pur și simplu nu vrea. Oare as avea șanse sa obțin custodia copiilor? Iar in caz ca plec cu ei cât au actele valabile, ce riscuri as avea? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:55, 8 Aprilie 2020
Iar in caz ca plec cu ei cât au actele valabile, ce riscuri as avea?


Nu puteti iesi din tara fara acordul lui in acest moment.
Sansele sunt mici sa obtineti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, dar puteti sa cereti schimbarea locuintei copiilor in acea tara si suplinirea acordului tatalui pt a le face pasaport pe viitor de cate ori va fi nevoie si pentru iesirea din tara.
Solicitați ca locuința copilului să fie stabilită în străinătate. Trebuie să dovediți că puteți îngriji copiii, adică trebuie să asigurați o locuință corespunzătoare și să aveți venituri șuficiente. Se va face o anchetă socială în străinătate, la locuința mamei. Ar fi bine să aveți o dovadă a faptului că în străinătate veți avea un loc de muncă (încheiați o înțelegere cu o firmă care vă poate asigura un loc de muncă când vă veți muta în străinătate.
Cereți și suplinirea consimțământului tatălui pentru preschimbarea pașaportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori. custodie comuna Ioana m. Ioana m. Am divortat in 2011. Am cerut custodia celor doua fetite pe care le aveam cu fostul dar se schimbase legea si avem custodie comuna , dar ele sunt doar in ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)
Procura pt minori Buduadrian Buduadrian Cum pot obține procura pt minori în cazul care tatăl muncește în străinătate și timp de 6 luni nu a contribuit financiar Revin prin a va spune ca ... (vezi toată discuția)