avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... teren proprietate privata traversat de conducta gaze
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

teren proprietate privata traversat de conducta gaze

in urma cu aprox 2luni am observat ca in zona unde eu detin un teren intravilan se desfasoara o activitate de inlocuite si deviere a conductei de medie presiune a orasului,
am facut o sesizare scrisa la distrigaz in care sesizam faptul ca imi este incalcata proprietatea fara accordul meu.
nefiind intabulat acel teren am contactat un expert topo care mi-a intomnit un plan cadastral pt a fi pus la sesizare(nevizat de oficiul judetean de cadastru)
raspunsul celor de la distrigaz a fost unul in care imi cerea un plan cadastral vizat de oficil de cadastru si abia apoi sunt dispusi sa vorbim
pana ce eu am reusit sa intabulez acel teren lucrarea de inlocuire retea conducte,vane a fost terminata
zilele trecute am intrat in posesia plan cadastral vizat de oficiu care este indentic cu cel depus de mine in prima faza
ce parere aveti dvoastra,am vre-o sansa de a obtine despagubiri?
ce imi sugerati sa fac?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionelstoica73 , utilizator 17:08, 19 Decembrie 2009
Oricum veti obtine despagubiri! Ceea ce este cu adevarat important este cuantumul acestor despagubiri. Inainte de a merge la Distrigaz si de a purta negocieri interesati-va care este valoarea terenului in zona in care sunteti proprietar , mergeti la primarie si solicitati-le un certificat de urbanism si ,de asemenea , solicitati sa vi se dea autorizatia de construire a acelei conducte de gaze care trece si pe parcela dvs! In cazul unui eventual proces puteti obtine despagubiri atat de la cel care a efectuat lucrarea(Distrigaz) dar si de la cel care a avizat proiectul (primaria in a carei raza teritoriala aveti dvs terenul)
Dupa ce aveti toate aceste detalii veti sti exact cat sa le cereti drept despagubire pentru incalcarea dreptului de proprietate si afectarea terenului(fiindca este evident ca veti avea niste retrageri de la acea conducta in cazul in care doriti sa construiti ceva , plus acea bucata de teren afectata 100% pe care trece conducta de gaze)
Succes!
=D>
buna seara si multumesc de raspuns care este unul incurajator pt mine.cred ca tre sa angajez un foarte bun avocat.
problema este ca acea traversare imi afecteaza toata partea din fata a terenului(cea de la stada)conducta intra aprox 5 metri in profunzime intr-unul din capetele ternuli ajungand pana pa 20m la iesire.fiind vorba de o suprafata de 1060m2 dupa parerea mea toata suprafata ar fi compromisa!
va multumesc fff mult de raspuns
Inainte de a incepe lucrarile cei de la Distrigaz v-au cerut sa semnati o minuta?
Pentru a incepe lucrarile erau obligati sa obtina semnatura Dvs.
nu am semnat absolut nimic si nici distrigaz nu mi-a cerut sa semnez ceva.raspunsul scris pe carel-am primit a fost ca trebuie sa aduc un plan cadastral semnat de oficiul de cadastru,tot in raspunsul lor atragea atentia ca in baza aurorizatiei nr.....emisa de...........lucrare este autirizata sa treaca peste lotul meu.poate ca cine a dat autorizatie de constructie nu a stiut faptul ca respectiva conducta pe parcursul ei traverseaza o proprietate privata.
acum avand extras de carte funciara si planul cadastral definitivat ce ma invatati sa fac!zilele trecute am avut o discutie neoficila cu unul din proiectantii lucrarii si imi spune ca sansa de a obtine ceva este nula,ca la momentul cand eu am cerut intreruperea lucrarii nu aveam suficiente acte care sa dovedeasca limita proprietatii mele
ce trebuie facut?
va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta de gaze pe teren proprietate privata ionelstoica73 ionelstoica73 detin un teren intravilan care este traversat de conducta gaze de mari dimensiuni a distrigaz,lucrarea s-a efectuat anul trecut fara accordul meu,defapt ... (vezi toată discuția)
Necesitate plan topografic proprietate pentru bransament gaz DanLiciu DanLiciu Buna ziua, Sunt in proces de racordare a imobilului personal la reteaua de gaze naturale. Am ajuns in stadiul in care operatorul economic ales de Distrigaz ... (vezi toată discuția)
Conectare fara acord la conducta de gaz personala la bloc Ariel25 Ariel25 Salutare, Am o situatie un pic ciudata. Locatie: Bucuresti Sector 5 / bloc La blocul in care locuiesc exista conducta de gaz a asociatie(bloc) Undeva in ... (vezi toată discuția)