avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conducta de gaze pe teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conducta de gaze pe teren proprietate privata

detin un teren intravilan care este traversat de conducta gaze de mari dimensiuni a distrigaz,lucrarea s-a efectuat anul trecut fara accordul meu,defapt mativand ca legea le permite sa executa astfel de lucrari
defapt au inlocuit un tronson de conduct lung de 12km care traverseaza si proprietatea mea la cativa metri de fostul amplasament al vechii conducte
ce parere aveti,pot castiga ceva in procesul ce intentionez sa-l deschid?multumesc
Cel mai recent răspuns: iuli2020 , utilizator 00:05, 7 Iulie 2020
da au dreptul sa efectueze astfel de lucrari, este vorba despre un drept de uz/ folosinta gratiut recunoscut statului (in speta titularului licentei de concesiune ,Distrigaz probabil) pt efectuarea de lucrari privind punerea in functiune intretinerea repararea instalatiilor de energie electrica gaz etc dar aveti dreptul al despagubiri pentru prejudiciul cauzat,despagubiri care se pot stabili prin buna invoiala sau in instanta .
Da aveti sanse daca puteti dovedi existenta unui prejudiciu
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters56278, utilizator
multumesc de raspuns

la ce fel de prejudicii va ganditi?terenul nu este cultivat ,au sapat ,au pus conducta si au astupat
au facut un camin de gaze de mari dimensiuni si au lasat deasura solului niste tevi care probabil au rol de aerisire
in fine fiind vorba de o suprafata de 1000mp cam o treime este afectat de aceasta conducta,ma refer ca daca as dorii sa construiesc ceva,conf legii actualecare spune ca constructia tre apmplasata la minim x m de conducta as pierde 1/3 din suprafata construibila
Sunt curios cum s-a finalizat procesul cu conducta de gaze!
Am o situatie similara, in care Transgaz a amplasat o conducta fara acord pe terenul meu. Suntem in litigiu de peste 8 ani si Transgaz urmareste sa plateasca doar despagubiri ca a afectat cultura cand au amplasat conducta. Precizez ca afeceaza in intregime terenul.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
iuli2020, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren proprietate privata traversat de conducta gaze ionelstoica73 ionelstoica73 in urma cu aprox 2luni am observat ca in zona unde eu detin un teren intravilan se desfasoara o activitate de inlocuite si deviere a conductei de medie ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Traversare conducta transgaz danu2566 danu2566 Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă ... (vezi toată discuția)