avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Recuperare avans platit pentru tabara copii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Recuperare avans platit pentru tabara copii

Buna ziua! Vreau si eu sa va cer sfatul intr-un domeniu care are legatura cu situatia actuala, datorata pandemiei. Este vorba despre un grup de 50 copii care trebuiau sa mearga intr-o tabara in iulie 2020. In februarie 2020 s-a platit avansul de 300 lei/copil, total 15.000 lei. Datorita situatiei actuale, parintii au luat decizia de a anula aceasta rezervare, deoarece nimeni nu-si mai asuma riscul acum de a-si trimite copilul intr-o asemenea colectivitate. Pur si simplu riscul este prea mare. Problema este ca administratorul taberei spune ori ca nu mai da banii inapoi, invocand forta majora si faptul ca ANPC da dreptate celor in situatia lui, ori ca va incerca sa-i dea inapoi in decurs de 18 luni, motivand ca asteapta un ajutor de la guvern creat special pentru acest gen de situatii, ori ne ofera un voucher pentru iarna sau chiar vara urmatoare. Raspunsurile lui variaza intre aceste optiuni probabil depinzand de cheful dansului din ziua respectiva sau persoana cu care vorbeste la telefon. Se mai prevaleaza si de un acord care ar fi fost semnat de un profesor coordonator si in care ar scrie ca odata avansul platit, nu mai poate fi rambursat, acord care nu exista si nu a fost semnat de profesorul coordonator. De asemenea, intrebat ce a facut cu avansul, spune ca l-a folosit la modernizarea taberei, de aceea nu mai dispune de acei bani. Lucru care nu ne incalzeste deloc pe cei care am platit acei bani, deoarece copiii nu au beneficiat de absolut nimic din acest lucru. Sunt unul dintre parinti, nu sunt profesorul coordonator, dar pot pune la dispozitie toate documentele pe care le avem pana acum, inclusiv dovada platii. Vreau doar sa ajut si eu cum pot grupul in aceasta situatie si v-as fi recunoscator daca cine imi va raspunde o va face cu acte normative / OG / legi, etc. Vrem sa vedem ce optiuni avem pe cale legala de a recupera acei bani, in situatia in care calea amiabila esueaza. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:17, 31 Iulie 2020
Buna ziua,
Puteti merge la un avocat cu actele ce le detineti ( contract, etc.) si acesta, in urma studiului, sa va sfatuiasca daca merita sa mergeti in instanta sau sa acceptati acele vouchere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o suma de bani dați în avans la o tabăra pentru copii?? Gica77 Gica77 Bună ziua, copilul meu urma sa plece într-o tabăra pentru copii care datorita situației actuale, nu se mai poate duce pentru ca nu-și asuma școala acest ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am semnat la inceputul anului 2019 pt participarea ... asevastre asevastre Buna seara, Am semnat la inceputul anului 2019 pt participarea copilului de 10 ani in tabara zona Brasov. De tabara s-a ocupat scoala,noi neprimind niciu un ... (vezi toată discuția)
Excursie ratata ContSters297585 ContSters297585 Buna ziua,deci eu sunt elev am 17 ani jumatate,am platit la liceul unde invat suma de 700 ron pentru o tabara in Baia Mare,cand am dat banii ne-au promis ca ... (vezi toată discuția)