avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Salutare!!!
In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a avut copii, ci doar 4 frati din care mai traiesc 2. Unul dintre fratii ei ( decedat) a fost casatorit si divortat dar nu la judecatorie. Am inteles, de la unu de la altu, ca ar avea si sotia fratelui decedat dreptul la o parte din aceasta mostenire. Deci rezulta ca acum legal sunt 3 mostenitori de drept al acestei mosteniri, cei 2 frati ( care sunt de partea mea) si aceasta fosta sotie. Intrebarea mea este ce sanse am sa imi revendic aceasta mostenire si cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca aceasta fosta sotie refuza categoric orice intelegere?
P.S. Matusa a fost sub intretinerea mea timp de peste 7 ani, ocupandu-ma de absolut tot , inclusiv inmormantare.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:05, 21 Decembrie 2009
Sotia fratelui decedat nu are drept la succesiune.
D-voastra nu puteti revendica aceasta succesiune deoarece sunteti straina de succesiune.Unul din cei doi frati sa ceara la notariat sau in instanta iesirea din indiviziune si apoi sa transmita catre d-voastra prin acte juridice intre vii bunurile dobandite prin succesiune.
Daca doriti mai multe informatii lasa-ti-mi un mesaj la adresa de mail:office@avgabi.ro.
buna ziua!
calitate de mostenitori dupa matusa dvs o au fratii in viata la data decesului acesteia, si nepotii de frati daca este cazul prin reprezentare
nu precizati data decesului matusii si ale fratilor.
Fratele matusii mele a decedat inaintea ei. Deci sa inteleg ca ar trebui ca unul dintre frati sa deschida aceasta succesiune si dupa ( daca sunt sanse ca sa-si revendice mostenire) sa fac eu actele intre mine si unul dintre frati? E posibil ca aceasta fosta sotie sa decada din dreptyuri avand in vedere ca nu a fost in nici un fel de relatie cu matusa de mai bine de 30 de ani?
spuneti-mi si mie ordinea deceselor in mod cronologic.
si ce mostenitori a a avut fiecare defunct.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
ContSters97658, utilizator
In total sunt 5 frati.
Unul a decedat acum vreo 8 ani si are o sotie si 2 copii
Altul a decedat acum vreo 4 ani si are un copil
Acum 6 ani a decedat matusa care nu avea pe nimeni.
Mai au ramas in viata 2 surori care au cate 3 respectivi 2 copii.
Logic aceasta avere se imparte la 3 persoane. Cele 2 surori care mai traiesc si sotie fratelui decedat ( cumnata). Vreau sa stiu cum o pot inlatura pe aceasta femeie care nu are nici un drept moral la aceasta mostenire. Nu s-a aflat in nici un fel de relatie timp de 30 de ani cu aceasta matusa decedata.

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc un mostenitor siret siret Buna ziua, Am o matusa care a murit. Ea nu are copii si nici sot. Deci apartamentul ei ramane fratilor, iar in cazul in care are un frate decedat ramane ... (vezi toată discuția)