avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu gasesc un mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu gasesc un mostenitor

Buna ziua,
Am o matusa care a murit. Ea nu are copii si nici sot. Deci apartamentul ei ramane fratilor, iar in cazul in care are un frate decedat ramane copiilor lui.
Ea are un frate care a murit acum foarte multi ani in urma. Cand a murit el era divortat dar avea 3 fete minore. Din cate am vazut fetele au dreptul la mostenire, nu? Intrebarea mea este: cum dam de fosta sotie a fratelui decedat? Ea s-a recasatorit si nu se mai stie nimic de ea de ani de zile. Daca o cautam si nu o gasim,pentru a lua legatura cu fetele ei, cum se procedeaza la mostenire?
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 16:56, 31 Ianuarie 2009
Copiii fratelui predecedat vin la succesiune prin reprezentarea părintelui lor.

Vă adresaţi instanţei pentru dezbaterea succesiunii. Instanţa va cita toţi moştenitorii indicaţi de dumneavoastră potrivit procedurii prevăzute pentru cei cu domiciliul necunoscut (art.95 C.pr.civilă).

Dacă nu se prezintă pentru a face dovada acceptării succesiunii, instanţa va proceda în consecinţă.



Liviu S.Bordaş
Buna,
In primul rand daca traiesc parintii matusei dvs. ei au dreptul sa vina la mostenirea legala. daca nu mai traiesc atunci mostenirea se imparte intre fratii sai. Cele trei fete au dreptul sa vina prin reprezentare. Art. 666 C.Civ
In linie colaterala, reprezentarea este admisa in privinta copiilor si descendentilor fratilor sau surorilor defunctului, vie ei la succesiunea sa in concurs cu unchi sau matuse, intample-se ca toti fratii si surorile defunctului, fiind morti mai dinainte, succesiunea sa se gaseasca trecuta la descendentii lor, in grade egale sau neegale.

Art. 700
Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
In cazul cand mostenitorul a fost impiedicat de a se folosi de dreptul sau, din motive de forta majora, instanta judecatoreasca, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data cand a luat sfarsit impiedicarea.
Fosta sotie a fratelui decedat, din cate am inteles din speta dvs, nu mai avea calitatea de sotie la data decesului acestuia, deci ea nu va avea nici un drept la mostenire. Asa cum au spus si colegii mei, vor veni la mostenire ceilalti frati iar pentru fratele decedat copiii, prin reprezentare.
In concluzie, daca fetele fratelui decedat sunt majore, nu mai este nevoie sa o contactati pe mama.
Av. Julia Watkins
in primul rand se va proceda la deschidera succesiunii. chemati in instanta numai fetele(cele3) caci ele au calitatea de mostenitoare, iar daca nu le cunosateti domiciliul vor fi citate prin publicitate. Sau mai puteti face o adresa la SPCLEP din orasul in care stiti ca au domiciliul sa va spuna unde locuiesc in fapt, adica unde au adresa de buletin. In spetanta ca v-am fost de folos va urez mult noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezentam cazul: a (sot), b (sotie), c (fiu) razvypitesti razvypitesti Buna ziua. Prezentam cazul: A (sot), B (sotie), C (fiu) \"A\" adecedat, B a decedat, fiul ,C la fel \"A\" mai are/a avut 3 frati (unii in viată, alții ... (vezi toată discuția)