avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu declarația-acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu declarația-acord

Buna seara. In primul rand , voi relata de la inceput problema mea ca sa se poata intelege. Sunt divortata si am o fetita cu fostul sot. Acum 6 ani , am decis sa plec in Belgia. Si sa iau si fetita cu mine deoarece tatal fetei , mai tot timpul era baut. Si sunt o mama care lupta pt bunastarea copilului ei. Cu chiu cu vai mi-a dat tatal fetei semnatura sa pot parasi tara cu fetita noastra. Apoi cand veni vremea sa imi dea alta semnatura , umblasem pe la avocati sa pot avea semnatura lui. Mentionez ca intre timp aveam un loc de munca si rezidenta in Belgia. Dupa vreo 3 ani, am ajuns si la executor judecatoresc pt ca el nu mai voia sa imi dea semnatura si deja fetita mergea la scoala , intr.un cuvant , amandoua aveam o noua viata acolo. Acum dupa 6 ani , se incapataneaza din nou si nu imi mai da semnatura. Amenintandu.ma ca fata va ramane la el , ca fata e romanca si ca locul ei e in Romania. Intentia mea e sa cer o audienta pt fetita ( are 11 ani) alaturi de psiholog , pt a alege cu cine vrea sa ramana pentru ca deja sunt satula de atatea amenintari si tot timpul ajungem sa ne razboim. Ce sfaturi mi-ati putea da si la ce sa ma astept? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:13, 14 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa apelati la instanta, sa cereti ca locuinta copilului sa fie in strainatate, sa cereti suplinireaza acordului tatalui pe calea ordonantei presedintiale daca dvs sunteti in Romania si nu puteti astepta sa se termine procesul,
copilul e ascultat, nu decide el cu cine sa ramana, instanta decide daca parintii nu se inteleg si deceide dupa cum crede ca e mai bine pt copil. Deciaza o ia, dupa ce asculta copilul, dupa administrarea tuturor probelor..
Reședința obișnuită a fetiței este în Belgia, deci este posibil să se pună problema necometenței instanțelor române în cazul unei acțiuni pentru stabilirea locuinței în Belgia sau chiar și pentru suplinirea consimțământului .
Exact ce semnătura aveți nevoie? Pentru acord ieșire din tara pentru 3 ani? Nu prea înțeleg din postarea dumneavoastră ce s-a întâmplat. Domiciliul copilului a fost stabilit la dumneavoastră în România sau în alta tara?
Dacă domiciliul copilului a fost stabilit în România și dumneavoastră ați profitat de acordul de ieșire din tara sa mutați copilul nu e ok ce ați făcut. Trebuia deschisa acțiune sa mutați domiciliul copilului. Ceea ce ar trebui sa faceți acum. Ma îndoiesc ca va suplini cineva prin ordonanță acordul tatălui dacă copilul nu are domiciliul schimbat printr-o sentința.
Deci, tatăl își vede copilul? Plătește pensie alimentara?
Cine v-a spus ca executorul poate sili o parte sa își dea acordul pentru ieșirea din tara a copilului?
Căutați un avocat bun, deschideți acțiune de schimbare a domiciliului copilului și încercați sa lăsați de la dumneavoastră și sa convingeți tatăl sa va acorde alt acord pe 3 ani
Asta din ce am înțeles de la dumneavoastră, posibil sa fie greșit caz în care răspunsul meu va suferi modificări.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport suplinit de către instanța judecătoriei Eve2016 Eve2016 Buna ziua! Am o fetita dintr-o relație de concubinaj. Acum doi ani mama fetei a plecat cu ea în Elvetia, fără a avea pasaport, ilegal. Nu aveam încă ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru al da in judecata pentru custodia copilului ? danutzalov3 danutzalov3 ex concubinu care a recunoscut copilu nu vrea sa imi dea semnatura la notar sa plec cu fata in excursie in italia ... de ce acte am nevoie sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)