avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport suplinit de către instanța judecătoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport suplinit de către instanța judecătoriei

Buna ziua! Am o fetita dintr-o relație de concubinaj. Acum doi ani mama fetei a plecat cu ea în Elvetia, fără a avea pasaport, ilegal. Nu aveam încă custodie comună. Nu am reusit sa imi vad fata decât de câteva ori pe net. Si in prezent mi se refuza dreptul de ami vedea fata. Am chemat o în judecată si in urma sentinței judecătorești sa decis custodie comună și a fost suplinită de instanța decizia de ai face pașaport minorei, ptr ca eu nu am fost de acord. Mama fetei are dreptul să circule oriunde cu fata sau doar Ro-Elvetia?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Eve2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eve2016 , utilizator 21:52, 21 Ianuarie 2018
Da, mama fetiţei poate circula fără acordul dvs. oriunde, iar dacă are documente care demonstrează că domiciliul copilului cu mama este în Elveţia, nu mai este necesar nici un acord în continuare pentru a ieşi din Romania, peste hotare.
Am contactat un avocat și mi sa spus ca are liberă circulație doar Elvetia -Romania. Căci altfel eu nu puteam sa imi iau copilul la vizita.
În Spaţiul Schengen, circulaţia e liberă
În hotarare trebuie să scrie ceva care sa va lămurească.
Si eu cred ca poate circula liber în Europa occidentală daca in hotărâre nu scrie de vreo limitare.
Dacă aveți avocat mergeți cu hotărârea la el ca sa va lămurească în concret.
Multumesc pt răspunsuri! Hotărârea a iesit deabea anul acesta si nu scrie intr-adevar nici o limită. Refuza chiar si acum cu program de vizitare sa imi acorde drepturile de părinte. Nu stiu ce sa mai fac. Mama fetei a luat o inainte cu doi ani ilegal din țară. Ma intreb daca aceasta hotarare va rămâne la fel si dupa reclamația penala pentru scoaterea ilegală a copilului?

Alte discuții în legătură

Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)
Iesire ilegala Eve2016 Eve2016 Acum 3 ani am pornit, la sfatul unui avocat cu o cerere de custodie comună minor si cu o declarație la parchet precum ca fiica mea a fost luată de către ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei raduadriana88 raduadriana88 Buna ziua , De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar ... (vezi toată discuția)