avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!in luna iunie,anul urmator,o sa mi se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!in luna iunie,anul urmator,o sa mi se termine concediul ...

Buna ziua!in luna iunie,anul urmator,o sa mi se termine concediul de maternitate.Intrebarea mea este: se poate intra din concediu de maternitate in cel de risc maternal,in cazul unei viitoare sarcini?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 17 August 2020
Buna ziua,
Poate va referiti da Concediul pentru Crestere Copil-CCC ( cei 2 ani..).
Concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile) nu poate depasi 126 de zile, deci... nu are cum sa se termine in Iunie, anul viitor.

Puteti beneficia de concediu maternal daca se indeplinesc conditiile specificate in OUG 96/2003
[ link extern ]

In mare... trebuie ca medicul ce va urmareste sarcina, sau medicul de familie, sa va elibereze acest concediu daca constata ca activitatea de la locul de munca va pune pe dvs. sau fatul in pericol.
Acest concediu urmeaza sa fie avizat de medicul de medicina muncii cu care firma are incheiat contract.
Da ,la ce de 2 ani m-am referit.Si la primul copil am intrat din sapt 14 de sarcina ,in concediu de risc,deoarece munca pe care o faceam ,nu era compatibila, sa spun asa,cu sarcina...asta intrebam...daca legal,se poate intra din concediu de crestere copil in cel de risc,apoi in pre si postnatal si mai apoi in CCC sau trebuie lucrata o anumita perioada de timp ca sa pot beneficia de aceste concedii?
Se poate intra in acest concediu de risc maternal imediat dupa ce ati revenit la serviciu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate intra din concediu de crestere copil in cel de risc, apoi in pre si postnatal , dupa care din nou in CCC , dar numai dupa ce sunt parcursi pasii mentionati in OUG 96/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez in aviatie si sunt insarcinata. teoretic indeplinesc ... CrissDim CrissDim Buna ziua! Lucrez in aviatie si sunt insarcinata. Teoretic indeplinesc conditiile pentru a intra in concediu de risc maternal:vibratii, lucrat in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - conditii vechime pentru indeminzatia de crestere a copilului ancutaczokos ancutaczokos Am o prietena si isi doreste copii de mult timp nu a reusit pana acum dar iata ca a venit momentul dar....... ea lucreaza doar de 5 luni si cu siguranta nu va ... (vezi toată discuția)