Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata in 15 saptamani. Angajata legal de 8 luni consecutiv. ...

Sunt insarcinata in 15 saptamani.
Angajata legal de 8 luni consecutiv.
Fac 12 luni legale in luna decembrie.
Cand pot sa intru in prenatal?
La cate saptamani de sarcina mai exact?
Problema este ca eu am ceva probleme de sanatate dobandite in urma cu cateva luni si as dori sa raman acasa in sarcina cu risc, deoarece am probleme cu picioarele si necesit odihna la pat.
Intrebarea mea este, medicalul de sarcina cu risc continua vechimea pana la 12 luni sau stationez la 8 luni?
Ca sa pot beneficia de indemnizatie dupa nastere...
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:14, 18 August 2020
Puteti beneficia de Concediul de risc maternal incepand cu saptamana 12 de sarcina...
Concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile) il puteti lua cu maxim 84 de zile inainte de a naste ( adica cu 12 saptamani inainte de nastere ) pentru ca trebuie sa ramaneti cel putin 42 de zile, din cele 126 cat are tot concediul maternal, acasa dupa nastere ( adica in concediul postnatal sau de lauzie).

Ambele concedii se iau in considerare la stabilira stagiului minim de 12 luni din ulmimii 2 ani anteriori nasterii, in acre ati realizat venituri impozabile, necesare pentru a beneficia de Concediul pentru Crestere Copil-CCC, cei 2 ani...
S-ar putea doar sa va afecteze la calcului sumei ce o sa o primiti sub foema de indemnizatie, datorita veniturilor mai mici din timpul concediilor..
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si risc maternal de alaptare gygabi2001 gygabi2001 Buna ziua. Dupa cele 126 zile de concediu pre si postnatal as lua cele 120 pentru risc maternal de alaptare, fiind medic si nu exista spatiu separat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)