avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren arabil

Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, terenul fiind al meu ca unic mostenitor.
Ce pasi trebuie sa urmez?
Trebuie sa fac succesiunea de pe numele buniciilor mei pe numele tatalui meu, apoi pe numele meu.
Terenul fiind in Targul Mures pot face succesiune la un notar in Constanta sa nu mai fiu nevoit sa ma deplasez pana in Targul Mures?

O seara buna
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:08, 6 Aprilie 2018
Trebuie să dezbateti succesiunea după bunici (moștenitor fiind tatal), apoi după tata (moștenitor fiind dvs).
Succesiunile se dezbat în ordinea deceselor, iar competență teritorială aparține biroului notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctul/defunctii au avut ultimul domiciliu.
unde au avut ultimul domiciliu bunicul, bunica si tatal?
Bunicii in Tg Mures si tata in Constanta

@iti multumesc raluk0207 pentru raspuns
Daca intai au decedat bunicii si mai apoi tatal, atunci toate cele 3 succesiuni se pot dezbate la Constanta, cu conditia de a le dezbate impreuna.
(art. 15 lit b din Legea 36/1995: în cazul moştenirilor succesive, moştenitorii pot alege competenţa oricăruia dintre notarii publici care îşi desfăşoară activitatea într-un birou individual sau într-o societate profesională din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care şi-a avut ultimul domiciliu acela dintre autori care a decedat cel din urmă;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters134265 ContSters134265 Bunica si cei 5 mostenitori directi trecuti pe titlul de proprietate pentru un teren extravilan, au decedat. Doi mostenitori directi au avut ultimul ... (vezi toată discuția)