Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apeluri+mesaje repetate=hartuire?

Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o relatie dar nu a specificat ca nu vrea nici sa vb. Am incercat sa o sun de pe 3 nr dar nu a raspuns, i-am trimis cateva mailuri dar, la fel, nu a raspuns. Dupa 5 zile am vizitat-o la servici si mi-a zis ca nu mai vrea sa vorbim si sa nu o mai caut. Am zis ca ok. Doar ca a doua zi, am fost sunat de la politie spunandumi-se ca a facut o plangere penala impotriva mea pentru hartuire si ca peste 2 saptamani urmeaza sa dau si eu declaratie. Am inteles ca mesajele si telefoanele din cele 5 zile sunt considerate hartuire chuar daca ea nu a raspuns la nici unul, respectiv nu mi-a zis ca nu vrea sa o sun. Mi s-a zis de la politie ca in astea 2 sapt sa nu iau legaturacu ea. Ce pot face in aceasta situatie? Risc o cindamnare penala? Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Cosmincom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmincom , utilizator 14:08, 7 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizat întregul context.
Simplul fapt ca ati sunat nu este hartuire.
Aveti dreptul.de a merge însoțit de avocat ca sa stiti exact situatia.
Multumesc. Daca procurorul decide trimiterea in instanta, tmrisc sa fac puscarie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai trebuie vazut daca sunteti vinovat.
Aveti dreptul la aparare prin avocat la politie si la procuror.
Pana sa mergeti la audiere aveti dreptul de a discuta cu avocatul si chiar ar fi bine sa procedati asa ca sa stiti ce sa declarati deoarece ceea ce declarati poate fi folosit impotriva dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de ce dureaza 2 saptamani pana mi se ia declaratia. Am vrut sa merg chiar azi, cand m-a sunat politistul insa a zis ca nu se poate decat peste 2 saptamani.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va audiaza cand au ei timp.
Au multe audieri pe zi, plus ca, pe unii vor sa ii aresteze preventiv.
Aveti si posibilitatea de a va pregati apararea.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac - hartuire telefonica nenemus nenemus De mai bine de 5 ani, exista cineva care ii tot trimite mesaje sau apeleaza cu nr privat pe nr de tel al sotiei, indiferent cat de repede sau cat de des si-a ... (vezi toată discuția)
Hartuire pe facebook si la telefon ? AndreeaP14 AndreeaP14 Buna, Am si eu o problema cu o persoana,sau mai bine zis doua de genul feminin pe facebook.Una dintre ele crede ca am avut ceva cu prietenul ei ( ceea ce este ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent plângeri penale agresiuni Renee123renee Renee123renee Bună seara, am nevoie de puțin ajutor. Povestea e în felul următor(am 18 ani și uneori mintea mea e cam imatură,dar cred că toți am trecut prin stări ... (vezi toată discuția)