avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot sa dau in judecata facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot sa dau in judecata facebook

Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca administratorii facebook sa faca ceva desi am trimis cel putin 2 reporturi. In aceleasi discutii se foloseau foarte multe cuvinte triviale, se profilau amenintari tot fara nici o problema. Aceasta discutie e salvata prin prentscreen. Deci se poate? As prefera ca anumite discutii sa se poarte pe mesaje sau telefon.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
chucki, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 21:48, 23 Octombrie 2014
Amenintarile cu moartea pot fi o gluma proasta, numai o amenintare credibila cu moartea ar fi o fapta penala. Si nu Facebook a facut asta, ci o persoana fizica. Pentru a da in judecata Facebook ar trebui sa deschideti un proces in California.
Eu nu vreau sa dau in judecata fbk pentru ca am fost amenintat, ci pentru ca a permis asta si nici dupa ore de report nu s-a sesizat inca nimeni....chiar si acum pe pagina respectiva se continua injuraturile si amenintarile.
Nu sunteti nici primul, nici ultimul caruia i se intampla asa ceva si ma indoiesc ca veti castiga procesul. Platiti un avocat din California si vedeti ce va spune.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
tgeorgescu, utilizator
Este infractiune . Depuneti plangere penala la politie pentru hartuire .
"CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)