avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire pe Facebook si la telefon ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire pe Facebook si la telefon ?

Buna,
Am si eu o problema cu o persoana,sau mai bine zis doua de genul feminin pe facebook.Una dintre ele crede ca am avut ceva cu prietenul ei ( ceea ce este complet neadevarat si pot dovedii lucrul acesta), iar cealalta este o prietena buna de-a ei.Ambele insa tot ne trimit mesaje atat mie cat si prietenului meu pe contul de Facebook, de vreo doua saptamani,si mai nou au inceput si cu apeluri.
Exista posibilitatea de a le acuza de hartuire? Deoarece in mesaje, se gasesc si cateva amenintari.
Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: AndreeaP14 , utilizator 16:35, 4 Iulie 2016
Da, puteti depune plangere pentru hartuire daca apeluri telefonice sau mesajele, prin frecvenţă sau conţinut, va cauzează o temere.
Daca sunt amenintari in sensul legii penale, adica amenintarea cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva dvs ori a altei persoane si aceste amenintari sunt de natura sa va provoace o stare de temere, puteti depune plangere penala pentru amenintare.
Aveți dreptul de a depune plângere și se va analiza dacă este sau nu infracțiune.
Sa scrieți concret plângerea și mergeți cu ea la politie.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri,
O zi placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare pe internet daniel1948 daniel1948 Pe chatul unui joc am fost amenintat de 2 persoane ca vor veni sa ma bata.Cum s-a ajuns la situatia asta?Eram cunoscuti pe un joc ca sa zic asa, le am dat ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Mesaje obscene si amenintatoare pe telefon pmihai_sb pmihai_sb buna ziua.de 2 luni primesc mesaje obscene si de amenintare pe telefonul mobil .cunosc expeditorul si as dori sa stiu ce as putea face impotriva acestei ... (vezi toată discuția)