avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre venituri din chirii si indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre venituri din chirii si indemnizatie crestere copil!

Buna ziua! Daca detin un apartament impreuna cu sotul pentru care obtin venituri din chirie de 15.000 lei/an (contract inregistrat la anaf pe numele meu) , pot beneficia de indemnizatie crestere copil?multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
alexandrapu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 2 Septembrie 2020
1. Veniturile din chirii nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.

2. OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.
.....

Veniturile din chirii - Venituri din cedarea folosinţei bunurilor - sunt reglementate de art.83 - 90 din Codul fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns! Mentionez faptul ca si lucrez, dar nu inteleg daca am dreptul la concediul de crestere copil de la serviciu in cazul in care obtin venit din inchiriere bun?multumesc
Aveti dreptul la concediul de cresterea copilului in baza veniturilor realizate din salariu.

Pentru veniturile realizate din chirii pe durata cat sunteti in CCC, intrebati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din inchirierea unui imobil intra la calculul indemnizatiei de crestere copil? Andreea Chis Andreea Chis Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.Veniturile din inchirierea unui imobil intra la calculul indemnizatiei de crestere copil? Daca da care sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez ... Camelia131 Camelia131 Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere ca eu lucrez la primul angajator ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)