Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta substantelor(thc)

Buna ziua tuturor,
De curand(acum 4 luni) mi-a fost intocmit DP pentru conducerea sub influenta substantelor interzise(thc) si as vrea sa stiu daca modul in care s-a facut tastarea(analize, etc) este luat in considerare. Intreb asta, pentru ca impreuna cu avocatul am intocmit o plangere de abuz in serviciu care din verificarile mele, si mai important, din spusele avocatului, plangerea este perfect fondata, deoarece s-a incalcat legislatia in vigoare.
Exista situatii in care s-au castigat procese de genul acesta pe motiv de vicii de procedura? Practic am fost tras la raspundere pentru incalcarea legii, prin tocmai incalcarea acesteia.
Analizand legislatia in vigoare, este clar ca multe dintre procedurile pe care trebuie sa le urmeze agentul de politie la momentul depistarii, au fost incalcate sau nici macar luate in seama.
Nu am vazut nici un topic in acest sens pe forum si de aceea indraznesc sa intreb.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
YoloPaul, utilizator
Ordinul ministrului sanatatii 1512/2013 stabileste normele metodologice privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor biologice în vederea probaţiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.
In masura in care aceste norme nu au fost respectate, intreaga procedura este viciata.
Avocatul dvs trebuie sa studieze actele dosarului si in raport de situatia de fapt, sa exercite apararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intapla daca politia romana nu a predat in cel mult 7 zile ... Andrei 85 Andrei 85 Ce se intapla daca politia romana nu a predat in cel mult 7 zile probele de sange in vederea testari alcoolemiei? (vezi toată discuția)
Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice Utilizator1100 Utilizator1100 Buna ziua! Ieri am facut o greseala si dupa 3 beri cu un prieten in apropierea casei, m-am urcat la volan pentru a ma duce acasa (casa era la 300 metri de ... (vezi toată discuția)