avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca se preschimba cartea de identitate ( la termen ) ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca se preschimba cartea de identitate ( la termen ) , este ...

Daca se preschimba cartea de identitate ( la termen ) , este necesara si schimbarea permisului auto?
Cel mai recent răspuns: Danut57 , utilizator 07:03, 19 Septembrie 2020
de ce ar fi de schimbat permisul ? schimbati numele ?
adresa nu mai e trecuta acum pe permis
La termen
Ce vreti sa spuneti cu "la termen" ? Cartile de identitate se schimba cind expira si nu au legatura cu schimbarea permisului. Sunt organe diferite care se ocupa cu aceste documente. SPCLEP si DRPCIV.
Trebuie sa schimb si cartea de identitate si permisul de conducere. Ambele expira in lunile următoare. Întrebarea este daca pot schimba întâi permisul si dupa aceea cartea de identitate.
Nu are nici o importanta. Schimbați în ce ordine doriți. Asa le-am schimbat și eu, prima dată permisul și apoi cartea de identitate. În orice caz, acum, cu starea de alertă, valabilitatea lor e prelungită cu 90 de zile (de la data terminării stării de alerta, care nu se va termina prea curând), așa că actele dvs. sunt sigur valabile pina anul viitor.


Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Bunaziua, pot face programare online pentru schimbarea permisului ... Gigi81 Gigi81 Bunaziua, pot face programare online pentru schimbarea permisului de conducere (expirat de 5 luni) in alta localitate decat cea de resedinta? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Îmi expira permisul de conducere si cartea de identitate in ... Danut57 Danut57 Îmi expira permisul de conducere si cartea de identitate in februarie 2021. S-a prelungit valabilitatea acestora din cauza stării de urgenta? Cu cat? (vezi toată discuția)
Permis care urmeaza sa expire Mihay91 Mihay91 Din neatentia mea am vazut ca imi expira permisul pe 25 noiembrie problema mea e ca am incercat sa ma programez dar abia pe 16 decembrie sunt locuri libere la ... (vezi toată discuția)