avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sanctiune disciplinara

Buna ziua! Lucrez la o pizzerie renumita pe plan international pe postul de curier. In urma cu ceva timp la ROI s-a adaugat o anexa care cuprinde masurile cu echipamentul pentru combaterea covid 19 inclusiv 'amenzi' asa cum scrie in anexa pentru nerespectarea masurilor.
Amenda 100 lei pt nepurtarea manusilor de unica folosinta in incinta
Amenda 250 pt nepurtarea mastii de protectie in incinta pizzeriei.
Saptamana trecuta am fost sanctionat in urma unei cercetari pe camerele de supraveghere din unitate pentru nepurtarea manusilor de protectie.
Mi s-a facut referat si am primit o instiintare care precizeaza ca in urma nerespectarii anexei la ROI voi suporta sanctiunea administrativa de 100 ron. Aceasta se va achita la salariul aferent lunii septembrie, in caz contrar se vor aplica prevederile regulamentului intern in vigoare.
Intrebarea mea este daca au baze legale sa de-a amenzi de genul iar daca nu platesc ce se poate intampla. Este de competenta ITM-ului aceasta problema incat as putea face o sesizare? Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
AdrianFlorin91, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:24, 7 Octombrie 2020
Nu se pot aplica amenzi administrative.Dar se poate si mai rau de atat:cercetare disciplinara si desfacerea contractului pe motiv de disciplina muncii.Sau o sanctiune de genul reducrea salariului cu 10% pe 3 luni.Sau doar avertisment.Oricum nu e bine pt ca sunteti vinovat din ce ati povestit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia sipp sa asigure masti impotriva noului coronavirus? mvasilescu mvasilescu Intr-o unitate cu profil de servicii IT&Tc este obligatia Compartimentului de Securitate si Sanatate in Munca sa asigure dotarea lucratorilor cu masti, manusi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea ... F.R. F.R. Buna ziua! As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea contraventionala mai favorabila in cazul unui proces de plangere contraventionala. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in convenția pe linie de ssm, aii-su si mediu anexa ... petru.radu petru.radu Buna ziua, In convenția pe linie de SSM, AII-SU si Mediu anexa la contractul de prestări servicii cu alți angajatori (subcontractori) pot introduce si pot ... (vezi toată discuția)