avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura la achizitionarea de produse pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura la achizitionarea de produse pentru comercializare

Buna ziua!
Pot achizitiona produse cu factura emisa pe persoana fizica, pe care mai apoi sa le vand prin firma(SRL)?
Daca da, cum pot face asta?
Multumesc!
Tin sa precizez ca site-ul de pe care achiziționat produsele emite doar factura pe persoana fizica.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:07, 21 Octombrie 2020
Nu. Trebuie sa achizitionati produsele cu factura emisa pe persoana juridica, pe care apoi sa le vandeti prin acea firma (SRL).
Puteti sa le vindeti firmei cu borderou de achizitie sau in regim de consignatie, dar trebuie sa platiti impozit la aceste tranzactii.
Daca e vorba de tranzactii exceptionale, puteti sa le cumparati pe pers fizica si sa le revindeti cu contract de vz-cump.

Potrivit Cod fiscal: Art. 62. - Venituri neimpozabile

m) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile și mobile din patrimoniul personal, altele decât câștigurile din transferul titlurilor de valoare și/sau aurului financiar prevăzute la cap. V - Venituri din investiții, precum și altele decât cele definite la cap. IX - Venituri din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal;

Dar astfel de tranzactii trebuie sa fie exceptionale ca sa puteti demonstra ca le-ati folosit in scop personal bunurile. Daca e vorba de mai multe tranzactii atunci nu puteti, pt ca inseamna ca desfasurati activitate comerciala.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate microintreprindere dida5801 dida5801 Doresc sa infiintez o microintreprindere. Va rog sa ma sfatuiti legat de achizitionarea de la o persoana fizica a unui laptop si imprimanta: - se poate face ... (vezi toată discuția)
Veniturile obtinute din vanzarea obiectelor personale sunt impozabile? Alia14 Alia14 As dori sa stiu daca atunci cand vinzi ca persoana fizica un obiect personal pe site-uri ca OLX, OCAZII, TOCMAI, vanzatorul datoreaza impozit? Dar daca iti ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate - vanzare bunuri proprii Cufarul Cufarul Buna ziua! Detin foarte multe haine pe care nu le mai port din diferite motive (imi sunt mari, mici, sau chiar nu imi mai plac). Ca sa le vand la targurile ... (vezi toată discuția)