avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate microintreprindere

Doresc sa infiintez o microintreprindere. Va rog sa ma sfatuiti legat de achizitionarea de la o persoana fizica a unui laptop si imprimanta: - se poate face in baza unui borderou de achizitie? Daca da , pentru persoana de la care fac achizitia am obligatia de a plati contributii sau impozit?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:47, 26 Aprilie 2018
Se intocmeste un contract de vanzare - cumparare. Nu, persoana fizica nu plateste impozit.

Cod Fiscal:

ART. 62 - Venituri neimpozabile

În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

m) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile și mobile din patrimoniul personal, altele decât câștigurile din transferul titlurilor de valoare și/sau aurului financiar prevăzute la cap. V - Venituri din investiții, precum și altele decât cele definite la cap. IX - Venituri din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura la achizitionarea de produse pentru comercializare SandroXz SandroXz Buna ziua! Pot achizitiona produse cu factura emisa pe persoana fizica, pe care mai apoi sa le vand prin firma(SRL)? Daca da, cum pot face ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate - vanzare bunuri proprii Cufarul Cufarul Buna ziua! Detin foarte multe haine pe care nu le mai port din diferite motive (imi sunt mari, mici, sau chiar nu imi mai plac). Ca sa le vand la targurile ... (vezi toată discuția)
Veniturile obtinute din vanzarea obiectelor personale sunt impozabile? Alia14 Alia14 As dori sa stiu daca atunci cand vinzi ca persoana fizica un obiect personal pe site-uri ca OLX, OCAZII, TOCMAI, vanzatorul datoreaza impozit? Dar daca iti ... (vezi toată discuția)