avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Testare obligatorie Covid .
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Testare obligatorie Covid .

As avea nevoie de informații clare. Mă poate obliga angajatorul să fac testul Covid? Săptămânal, nu e un abuz? Mai ales că se face la locul de muncă și nu intr-un cabinet medical. Precizez că lucrez la un Centru rezidențial, beneficiarii sunt testați din două in două săptămâni fiind toți negativi.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:06, 26 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu. Nu e un abuz.
Testul trebuie platit de angajator.
Obligatia testarii trebuie mentionata in ROI al firmei. Se prevad si sanctiuni administrative pentru nerespectare. Sanctiunea poate fi si desfacerea CIM.
Nu e vorba de nici o firma :).
Sunt angajati de stat, iar in hotarirea de prelungire a starii de alerta e prevazut asa ceva:
[ link extern ]
Da, legea prevede in mod imperativ testarea săptămânală fiind obligat si angajatorul sa procedeze in acest mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate refuza testarea BX BX Daca o firma vrea sa testeze angajatii pentru COVID-19 pot acestia refuza sau exista vreo lege care sa oblige la testare ? Acestia nu au simptome. In mod ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt angajata unei firme multinaționale. am fost ... Roxa2410 Roxa2410 Bună ziua! Sunt angajata unei firme multinaționale. Am fost chemată pentru testare Covid. Pot refuza testarea în vreun fel? Sau pot sa fac o plângere ... (vezi toată discuția)
Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)