avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia ...

Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua testarii ramane descoperita pentru angajat. Cum se procedeaza cu aceasta perioada ? Concediul medical se acorda doar dupa aflarea rezultatului, daca acesta este pozitiv . Dar daca rezultatul testarii este negativ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:44, 29 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul medical pentru Covid-19 se acorda dupa. Pina la aflarea rezultatului testului puteti cere medicului de familie sa va acorde concediu medical pentru o viroza. La fel si dupa aceea, daca testul e negativ. Eventual faceti o vizita medicului de familie. Chiar si prima data, cind sunteti suspect, daca va primeste. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
latka, moderator
Practic ar fi vorba doar de o suspiciune de viroza in acest moment.
Este necesar sa aveti dovada prin care ati intrat in izolare deoarece aceasta dovada va da dreptul la concediu medical ca urmare a suspendării dreptului la munca conform legii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e suspiciune, cind te adresezi medicului de familie prezinți toate simptomele, fie la telefon, fie personal. Ca unele dintre ele seamănă cu cele ale virusului SARS-Cov-2 nu are importanță, oricum medicul respectiv nu poate pune diagnosticul de Covid-19. Ci doar cel de viroza.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Practic ar fi vorba doar de o suspiciune de viroza in acest moment.
Este necesar sa aveti dovada prin care ati intrat in izolare deoarece aceasta dovada va da dreptul la concediu medical ca urmare a suspendării dreptului la munca conform legii.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tehnic vorbind, daca omul este asimptomatic nu poate fi viroza.
Fara testare este adevarat ca nu se poate spune ca este Covid-19 nici daca ar exista simptomatologie.
Oricum, medicina în acest moment este cam depășită si nici nu mai contează acuratețea medicala daca asa este uzanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avut 2 cazuri care au anuntat ca nu mai au gust si miros. Au anuntat medicul de familie si au sunat la DSP. Au fost anuntati sa stea acasa si pentru ca nu aveau alte simptome, va veni ambulanta la domiciliul lor sa-i testeze. La ambii au ajuns dupa o saptamana si i-au testat. Unul a iesit pozitiv si a primit concediu medical din ziua urmatoare testarii (ziua aflarii rezultatului). Al doilea a iesit negativ si nu a primit concediu medical. Ce trebuie sa faca cei doi ca sa-si acopere saptamana in care nu a ajuns ambulanta sa-i testeze.

Alte discuții în legătură

Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)