Buna seara! Varul meu are un act de vanzare/cumparare, incheiat cu bunicul, in 1991, pt un teren. Acest act a fost tinut ascuns pana acum. In anul 2000 tatal lui i-a cedat mamei, adica surorii lui,prin succesiunea dupa bunicul, acel teren, care acum mi a revenit mie, dupa moartea mamei. Acum el revendica acel teren. Am actele medicale ale bunicului, care in 1991 avea 89 ani, cu accident vascular cerebral, ateroscleroza cerebrala. In acel act de vanzare apare o amprenta in loc de semnatura bunicului si nu este mentionat nici motivul pt care nu apare semnatura bunicului. As avea sanse de reusita?
Din ce mentionati se intelege ca pentru terenul respectiv s-a facut succesiune dupa ce bunicul l-a vandut in 1991! Aveti un certificat de mostenitor ? Ceea ce inseamna ca mama dvs mostenea ceea ce avea bunicul. Functie de actele pe care le prezinta unchiul dvs. va puteti apara, desi dvs sunteti mostenitoarea mamei . Presupun ca aveti iscris acel teren pe rolul fiscal si platiti impozit. Este o prevedere ca in termen de 30 zile de la data dobandirii sa faceti trecerea pe rol.
Dar puteti sa parcurgeti o procedura mai facila, usor de parcurs fata de procedura contencioasa in instanta. Poate ruda dvs sa isi dea seama, pe parcursul medierii, ca este total nepotrivit sa mearga mai departe cu revendicarea. Semnati un acord de mediere care sub girul instantei, timp scurt, taxe mici, va putea fi inscris in cartea funciara.
Terenul este inscris in cartea funciara pe numele meu. Platesc rol fiscal, a platit si mama rol fiscal, cat a fost in viata. Ce sanse as avea sa castig acest proces?